26 november 2021 - Nieuws

Maastricht kondigt noodverordening af en wijst veiligheidsrisicogebied aan

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake heeft in overleg met politie en openbaar ministerie een noodverordening afgekondigd voor de hele stad Maastricht.

Daarnaast is de volledige gemeente aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Beide maatregelen gelden van vrijdag 26 november 18.00 uur tot dinsdag 30 november 6.00 uur.

De noodverordening houdt in dat niemand in Maastricht zijn of haar gezicht deels of volledig mag bedekken, met uitzondering van het dragen van mondkapjes. Verder mogen mensen niet samenscholen en er is een verbod op vuurwerk en het bij zich dragen van objecten die als wapen kunnen worden gebruikt. Door de aanwijzing kan de politie preventief fouilleren.

De burgemeester neemt deze maatregelen vanwege signalen voor mogelijke ongeregeldheden in Maastricht. Penn-te Strake: “We willen er alles aan doen om onze stad en inwoners zo goed mogelijk te beschermen tegen mogelijke rellen. Laten we hopen dat iedereen zijn verstand gebruikt en de rust bewaart want geweld is echt nooit een oplossing.”

Bekijk de noodverordening en het veiligheidsrisicogebied.