7 juni 2022 - Nieuws

Nieuwe lantaarnpalen tussen Stadionweg en Meerssenerweg

Dinsdag 14 juni plaatsen we nieuwe lantaarnpalen op de Groene Loper tussen Stadionweg en Meerssenerweg. De nieuwe lantaarnpalen werken op zonne-energie en zijn voorzien van vleermuisvriendelijke verlichting.

Geliefde wandel- en fietsroute

Tussen Stadionweg en Meerssenerweg is de Groene Loper een route waar omwonenden graag ook in de avonduren een wandeling maken of ze gebruiken de route om per fiets snel en veilig de A2 over te steken. Er liggen geen woningen en dit stuk van de Groene Loper loopt dwars door het Geusseltpark en langs het natuurgebied noordelijk van Nazareth. Daarom plaatsen we langs de hele route lantaarnpalen. Uitgezonderd op fietsbrug De Wielerbaan: daar is geen extra verlichting nodig dankzij de lantaarnpalen langs de A2.

Milieu- én diervriendelijke verlichting

De nieuwe lantaarnpalen werken op zonne-energie. In de palen zit een accu die ervoor zorgt dat de verlichting het blijft doen, ook als de zon zich niet laat zien. En omdat vleermuizen erg gevoelig zijn voor licht, gebruiken we ‘batlampen’. Die geven een amberkleurig licht dat vleermuizen niet hindert. Als wandelaar of fietser merkt u daar niets van.

 

afbeelding straat met fietsende mensen en bomen aan de zijkant Groene Loper