10 maart 2020 - Nieuws

Nieuwe werkplekken voor start-ups

Aan Sint Maartenslaan 26 kunnen start-ups, jonge bedrijven met een groeipotentie en innovatieve ideeën, terecht in een nieuwe incubator. De gemeente Maastricht stelt het pand tegen lage ingroeihuren beschikbaar. In samenwerking met Alain Rutten van MoZT krijgen start-ups een begeleidingsprogramma aangeboden dat onder andere bestaat uit coaching door ervaren ondernemers.

Maastricht Center of Excellence

Onder de naam Maastricht Center of Excellence wordt de broedplaats voor start-ups verder uitgebouwd. Alain Rutten: “We gaan van start met 11 bedrijven. Ik verwacht dat nu Maastricht ziet dat we echt beginnen er op korte termijn meer bedrijven aansluiten. Die bedrijven krijgen een goede begeleiding van onze adviseurs. Coaches die zélf een bedrijf hebben en dus kunnen adviseren vanuit de praktijk. Dat verhoogt het groeitempo en bevordert de levensduur van deze bedrijven. Mijn verwachtingen zijn hoog.”

Met 11 start-ups uit diverse branches (zoals film, kunst, studentenverhuur, oogtraining en kunstmatige intelligentie) is het Center al goed gevuld. Maar er is dus nog plek. Meer informatie of een gesprek? Neem contact op met Alain Rutten, alain [at] mcoe.nl, 043 234 01 55. Of met Pieter Paul van de Wouw, pieterpaul.van.de.wouw [at] maastricht.nl, van de gemeente Maastricht, 043 350 47 46. Een werkplek inclusief mentoring is beschikbaar vanaf 125 euro per maand. Meer informatie via www.mcoe.nl

Uitvoeringsprogramma broedplaatsen- en incubators

De incubator maakt onderdeel uit van een breder programma om startend ondernemerschap te versterken. In 2020 worden ook verdere stappen gezet met de startende ondernemers in Entre Deux, met het Werkgebouw op de Tapijnkazerne en met het gebouw aan de Franciscus Romanusweg.

Afbeelding werkplekken Sint Maartenslaan