28 januari 2020 - Nieuws

Oude stortplaats maakt plaats voor park met 30.000 zonnepanelen

Het eerste zonnepark op een stortplaats wordt aangelegd in Maastricht. Bodemzorg Limburg heeft de oude stortplaats Belvédère geschikt gemaakt voor het plaatsen van 30.000 zonnepanelen.
Aanleg zonneweide

Wat ooit vervuild terrein was, krijgt op deze manier een nieuwe, duurzame bestemming. Met het park kan voldoende groene stroom worden opgewekt om ruim 3.000 woningen van energie te voorzien. De helft hiervan gebruikt de Universiteit Maastricht (UM) die het project realiseerde met de gemeente Maastricht en Bodemzorg Limburg. Het bedrijf Volta Solar is momenteel druk in de weer om de 30.000 panelen te plaatsen en verwacht dat de universiteit en andere afnemers vanaf 1 juni gebruik kunnen maken van de groene stroom.

Gratis informatie

Volta is niet alleen betrokken bij het plaatsen van het zonnepark, maar geeft ook gratis advies over het verduurzamen van woningen – bijvoorbeeld over zonnepanelen. Gemeente Maastricht organiseert daarom samen met hen op 5 februari een informatieavond over het plaatsen van zonnepanelen en het isoleren van uw woning in Buurtcentrum Daalhof in Maastricht. Benieuwd wat u thuis kunt doen om te verduurzamen? Kom dan naar de informatieavond.