17 december 2020 - Nieuws

Planten eerste Beukenboom aan de Beukenlaan

Het project revisie Beukenlaan is helemaal afgerond met het planten van nieuwe beuken afgelopen week.

In 2019 hebben we in mei de Beukenlaan moeten sluiten omdat zieke en dode beuken een gevaar vormde voor de openbare veiligheid. In december dat jaar hebben we de gevaarlijke beuken mogen kappen met de bedoeling om nieuwe beuken terug te planten. Deze belofte hebben we nu kunnen inlossen. Vanaf de zomer is hard gewerkt om de herinrichting van de Beukenlaan vorm te geven. Zo zijn in de laan klinkers aangelegd om de laanstructuur beter uit te laten komen. De laan is nu beter begaanbaar voor de recreatieve fietsers en wandelaars. Het project is helemaal afgerond met het planten van nieuwe Rode beuken afgelopen week. Deze vervangen oude en zieke beuken die gekapt zijn. Hiermee komt het project tot een afronding.

De Beukenlaan is ook een onderdeel van het Routenetwerk van het Buitengoed Geul en Maas. Dit project is mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en Buitengoed Geul en Maas.

Beukenlaan 2
Logo provincie Limburg
logo buitengoed geul en maas