25 maart 2021 - Nieuws

Reactie college op vertrek Jim Janssen en Ruud Kleijnen

Het college van burgemeester en wethouders van Maastricht heeft kennisgenomen van het vertrek van wethouder Jim Janssen. Janssen maakte  deze week via een brief bekend terug te treden als wethouder.

Het college laat in een reactie weten het besluit van Janssen te betreuren, maar ook te respecteren. “We verliezen in Jim een gewaardeerde collega, maar we hebben respect voor het moeilijke besluit dat hij genomen heeft. We zijn hem erkentelijk voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan de realisatie van ons hoofdlijnenakkoord.” Jim Janssen was sinds juni 2018 wethouder Organisatie, Sociale Zaken, Ouderenbeleid en Cultuur. Belangrijke dossiers uit zijn portefeuille waren in de afgelopen periode onder meer het armoedebeleid, de ontwikkelagenda voor de ambtelijke organisatie, de cultuurvisie en de realisatie van de Muziekgieterij.

Ook werd bekend dat gemeentesecretaris/algemeen directeur Ruud Kleijnen de overstap maakt naar gemeente De Ronde Venen en in Maastricht op ad interim-basis wordt opgevolgd door Wil Rutten. Het stadsbestuur heeft vertrouwen in de kwaliteiten van Rutten. “We zijn blij dat we snel een opvolger hebben gevonden voor de heer Kleijnen. De heer Rutten heeft al meermaals, onder andere in Maastricht, bewezen een organisatie te kunnen leiden, rust te kunnen brengen en te kunnen bouwen aan de toekomst.”