15 juli 2021 - Nieuws

Reactie stadsbestuur op verhuizing DSM-hoofdkantoor

“Blij met keuze voor stad en behoud werkgelegenheid voor regio”

Het stadsbestuur van Maastricht reageert verheugd op het nieuws dat het hoofdkantoor van DSM gevestigd wordt aan de Wilhelminasingel. DSM maakte vandaag bekend het hoofdkantoor te verhuizen van Heerlen naar Maastricht. De bouw van het nieuwe hoofdkantoor, een combinatie van de voormalige Euroscoop en de Ambachtsschool aan de voet van de Wilhelminabrug in Maastricht, moet eind 2023 klaar zijn.

“We zijn allereerst bijzonder verheugd dat DSM voor onze stad kiest. We hebben daar goede gesprekken over gevoerd met het bedrijf, en ondanks dat er ook andere opties buiten de regio waren, heeft DSM voor Maastricht gekozen. DSM past prima bij de internationale uitstraling van Maastricht, en ook bij de kenniseconomie in stad en regio”, zegt Maastrichts burgemeester Annemarie Penn-te Strake namens het stadsbestuur.

Maastricht is daarnaast ook blij dat de werkgelegenheid van DSM behouden blijft voor (Zuid) Limburg. Penn-te Strake: “We voelen mee met Heerlen dat DSM ziet vertrekken, maar het is heel belangrijk dat de werkgelegenheid in onze regio blijft. Bovendien heeft DSM een historische link met Zuid-Limburg en die blijft op deze manier behouden. Daar zijn we DSM zeer erkentelijk voor.”

Een van de 2 gebouwen die DSM betrekt is eigendom van de gemeente Maastricht.

De omwonenden en de huurders van het bedrijfsverzamelgebouw in de oude ambachtsschool achter de voormalige bioscoop zijn vandaag ook geïnformeerd over de plannen. De gemeente treedt de komende tijd samen met de ontwikkelaar verder met hen in gesprek.

afbeelding van nieuw gebouw DSM in Maastricht