1 mei 2020 - Nieuws

Tijdelijke corona-maatregel vanaf medio mei open voor grensondernemers

De tijdelijke ondersteuning voor zelfstandig ondernemers gedurende de coronacrisis (Tozo) is vanaf tweede helft mei ook aan te vragen door grensondernemers. Het ministerie van Sociale Zekerheid en Werkgelegenheid heeft de regeling aangepast zodat ook deze doelgroep in aanmerking komt.

Update 8 mei: de webpagina over de Tozo is bijgewerkt. U vindt hier nu ook alle actuele informatie voor grensondernemers. We blijven die pagina updaten, dus hou die in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste informatie.

Hieronder leest u de rest van het nieuwsbericht van 1 mei.

Wie in Nederland woont, maar over de grens zijn bedrijf heeft gevestigd, kan in zijn eigen woongemeente aanspraak maken op een tijdelijke uitkering op het levensonderhoud van drie maanden. Wie over de grens woont, maar hier zijn bedrijf heeft gevestigd, kan een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen. Sociale Zaken Maastricht Heuvelland gaat het bedrijfskredietdeel van deze regeling voor heel Nederland uitvoeren, op vraag van het ministerie. Voor meer informatie over de regeling kunt u ook de brief aan de gemeenteraad nalezen.

Bent u grensondernemer en wilt u in aanmerking komen voor deze tijdelijke financiële steun? Houd dan onze website in de gaten. In de loop van komende week komen wij met meer informatie over het aanvraagproces. Ook zullen wij een speciaal e-mailadres en telefoonnummer beschikbaar stellen voor grensondernemers, waar u tussentijds terecht kunt met uw vragen. We vragen u dus nog even geduld te hebben tot medio volgende week. Momenteel werken we hard aan de voorbereiding van de regeling. De regeling kunt u vanaf tweede helft mei aanvragen.