11 mei 2022 - Nieuws

Tijdelijke Subsidieregeling Kunstscholen Maastricht 2022 - 2024

Met ingang van 15 mei 2022 kunnen docenten kunstonderwijs gebruik maken van de tijdelijke Subsidieregeling Kunstscholen Maastricht 2022 - 2024’ voor kunstonderwijs in de vier disciplines muziek, theater, beeldend en dans. Maximaal vier collectieven van docenten - éen collectief per discipline - hebben in 2022 en 2023 de mogelijkheid om in de eerste fase een subsidie per cursist en een subsidie per cursist onder de 18 jaar aan te vragen.

Cultuurvisie: iedereen moet kunst kunnen maken of meemaken

Het kunstonderwijs in Maastricht moet kunnen meebewegen met trends en ontwikkelingen in de sector. Daarnaast moet het kunstonderwijs de wisselwerking kunnen opzoeken tussen kunst, cultuur en maatschappelijke ontwikkelingen. Doel is in Maastricht een aantrekkelijk en divers cursusaanbod kunstonderwijs te kunnen bieden aan geïnteresseerden. Met het oog daarop hebben we voor kunstscholen, dus voor collectieven van docenten, een regeling ontworpen om per discipline een tijdelijke subsidie aan te vragen. Voor die regeling gelden duidelijke, transparante criteria.

De bestaande voorzieningen blijven beschikbaar

Alle aanbieders, zowel individuele docenten als collectieven van docenten, kunnen tegen dezelfde tarieven bij de Gemeente Maastricht lesruimtes huren in de gebouwen van Kumulus op de Herbenusstraat en Centre Ceramique aan Avenue Céramique.

De regeling, de criteria en een aanvraag doen

Daarvoor kun je terecht op overheid.nl via Subsidieregeling Kunstscholen Maastricht 2022-2024: Subsidieregeling Kunstscholen Maastricht 2022-2024 (overheid.nl)