9 augustus 2019 - Nieuws

Uitnodiging Cultuurdebat Maastricht

Meisje met trommel

Na de stadsgesprekken van 15 en 29 juni is het nu tijd voor debat! College en raad van Maastricht houdt een cultureel stadsdebat tijdens de opening van het nieuwe cultuurseizoen 2019-2020 in samenwerking met BRUIS en de grote culturele instellingen.

Cultuurmakers, bewoners en bestuurders van de stad gaan in debat over

Drie cultuurmakers met een uitgesproken mening over hoe de stad nog meer voor cultuur kan betekenen, gaan met elkaar én met u in debat over de thema’s van de stadsgesprekken. Zij worden stevig aan de tand gevoeld door presentator Paul Dolhain (tekstschrijver, columnist, muzikant) en u kunt in dat gesprek uw eigen inbreng hebben.

De cultuurmakers zijn:

  • Hicham Khalidi (directeur van Eyck academie), over het maken.
  • Lennart Janssen (muzikant en producent Absolutely Free Festival Genk) over het presenteren.
  • Els Roobroeck ( regisseur theatermaakster) over het leren.

Kom langs, praat mee, debatteer mee.

Het cultureel stadsdebat is een uitgelezen kans om de nieuwe cultuurvisie van Maastricht mee vorm te geven. Kom zaterdag 31 augustus van 11.00 tot 13.00 uur naar het Festivalterrein BRUIS (Stadsweide aan de Lage Frontweg). De toegang is gratis. Graag aanmelden via cultuur [at] maastricht.nl

Voertalen zijn Nederlands en Engels. Er is livemuziek door het duo Ivo Rosbeek en Cynthia Knoch. Zij steken songs van Hildegard Knef en Marlene Dietrich in een nieuw muzikaal jasje.

Lees de korte samenvattingen van de eerdere stadsgesprekken.