5 december 2019 - Nieuws

We halen elke week in heel Maastricht het gft op

Vanaf 1 januari halen we in heel Maastricht wekelijks het gft op. Voorlopig ook nog op woonadressen met emmer of container zonder chip. 
gft ophalen
gft ophalen

Nog geen chip?

Heeft uw emmer of container voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval en etensresten nog geen chip? En heeft u dat ons nog niet laten weten.  Bel dan vóór 10 januari met het gratis nummer 0800 400 20 50 op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur.

U kunt uw groene emmer of container zonder chip voorlopig blijven gebruiken. Wij zorgen ervoor dat u uiterlijk in februari een nieuwe emmer of container krijgt met chip. De emmer zonder chip kunt u daarna gebruiken voor andere doeleinden of gratis inleveren bij het milieupark.

Waarom een chip?

De chip geeft ons inzicht in hoeveel gft er per buurt en per seizoen wordt aangeboden. Met die informatie kunnen we ons personeel en onze wagens beter inzetten. Ook kunnen we bijvoorbeeld een zoekgeraakte emmer makkelijker terugbezorgen. U betaalt niet extra als u meer of elke week gft buiten zet.

Hoe weet ik of mijn container of emmer een chip heeft?

De oranje chip zit onder de rand van de container. Bij de emmer zit de chip op de zijkant in een wit plaatje waar ook het adres op staat.

Ik heb al gebeld. Waarom heb ik nog steeds geen container of emmer met chip?

U hoeft niet nog een keer te bellen als u zich al gemeld heeft. U staat op de lijst. Uiterlijk in februari heeft u een container of emmer met chip. Tot die tijd kunt u uw container of emmer gewoon blijven gebruiken.

Meer informatie

Op www.gemeentemaastricht.nl bij ‘Afval en milieu’ vindt u meer informatie. U kunt op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur ook bellen naar het gratis nummer 0800 400 20 50.