27 februari 2024 - Nieuws

Week van de AfvalHelden

Van maandag 4 tot en met zondag 10 maart 2024 is het de landelijke Week van de AfvalHelden. Deze week zetten wij ook in Maastricht onze mannen en vrouwen van Stadsbeheer in het zonnetje. Zij zorgen immers voor de inzameling van al het afval. En zij houden Maastricht schoon en leefbaar. Alle dagen van het jaar. In weer en wind.

iemand die op een trap loopt en beneden aan trap staat karretje. Man zamelt zwerfafval in.

Stadsbeheer: van grijs tot groen

Bij Stadsbeheer zamelen we niet alleen afval in. We zorgen ook voor de reiniging van de openbare ruimte, voor kabels en leidingen, rioleringen, straatwerk, openbare verlichting en kunstwerken, zoals tunnels en bruggen. We onderhouden het gemeentelijk groen, zoals bomen en parken, zorgen voor onkruidbestrijding en het onderhoud op begraafplaats Tongerseweg. De mannen en vrouwen van Stadsbeheer zijn voor ons allemaal een (Afval)Held!

afbeelding van 2 mannen en 2 groene bakken en vuilniswagen

Wist je dat…

• we in Maastricht 55 milieuperrons hebben met in totaal 103 pmd-containers, 110 glascontainers, 105 papiercontainers en 27 luiercontainers
  • we met 25 mannen en vrouwen voor alle milieuperrons zorgen, 7 dagen per week, het hele jaar rond
  • elk milieuperron 2 keer per dag wordt opgeruimd en schoongemaakt
  • elke pmd- en papiercontainer dagelijks wordt geleegd
  • elke glascontainer een vulgraadsensor heeft: is die bijna vol, dan krijgen we een seintje dat die moet worden geleegd.

Meer weten over het werk van Stadsbeheer? Lees dan verder op Stadsbeheer | Gemeente Maastricht.

afbeelding van struik en pad en man die met bladblazer loopt

Kleur of knutsel mee en win een cadeaubon!

Download hier een kleur- of bouwplaat of haal er gratis een op bij 1 van de milieuparken. Mail vóór 24 maart 2024 een foto van je kleurplaat of zelfgebouwde afvalwagen naar afval [at] maastricht.nl. Vermeld daarbij je naam, adres en e-mailadres. Dan maak je kans op een cadeaubon van 50, 25 of 10 euro! Ook mag je een ritje mee maken in de vuilniswagen. Winnaars krijgen in de week van 1 april bericht.

Op pad met Team Milieuperrons

Team Milieuperrons zorgt voor het legen van de ondergrondse containers en het schoonhouden van alle 55 milieuperrons in de stad. 7 dagen per week, het hele jaar rond. Elke dag om klokslag 07.00 uur begint hun 1e ronde. Ga mee op pad met deze AfvalHelden. Lees vanaf 7 maart hoe zij de stad schoon en leefbaar houden en wat ze daarbij tegenkomen.

afbeelding van kleine vrachtauto bij milieuperron en man die er loopt met bladblazer