11 maart 2022 - Nieuws

Week van de Afvalhelden 2022 - Milieupark Het Rondeel

Afval een mannenwereld? Nee hoor, ook vrouwen vinden het steeds vaker leuk om te werken in de afvalbranche. Dat geldt ook voor Anita die in 2017 via het uitzendbureau terechtkwam in milieupark Randwyck en vervolgens beheerder werd van milieupark Het Rondeel.

"Het was wel wennen voor de mannen toen ik erbij kwam! Maar dat is helemaal goed gekomen." lacht Anita. "Ik vind mijn werk heerlijk. De hele dag buiten, veel afwisseling en veel contact met bezoekers." Het meest bijzondere dat ze heeft meegemaakt in haar werk? "Dat was tijdens de eerste lockdown. Mensen kwamen massaal hun overbodige spullen weggooien en moesten wel tot 1 uur lang wachten voordat ze aan de beurt waren. 1 vrouw kwam met een lege auto, dus ik vroeg aan haar waarom ze naar het milieupark was gekomen. En wat bleek? Ze had een wegwerpaansteker bij zich die ze weg wilde gooien. Daar had ze 1 uur lang voor in de rij gestaan. Niet te geloven!"

Bezoekt u 1 van onze milieuparken? Vergeet dan niet dat Anita en haar collega’s #Afvalhelden zijn die ons #respect verdienen!

#WeekvandeAfvalhelden

Over de Week van de Afvalhelden

Van maandag 7 tot en met zondag 13 maart is het de #WeekvandeAfvalhelden. Een hele week lang besteden we aandacht aan de mannen en vrouwen die het zware werk voor ons doen en Maastricht schoon en leefbaar houden. We trappen af met de vuilnismannen en zetten de komende week ook de andere afvalteams in het zonnetje. Lees alle verhalen op de speciale Week van de Afvalhelden-pagina.