10 maart 2022 - Nieuws

Week van de Afvalhelden 2022 - team Schoon

Al eens afgevraagd wie de straten in de binnenstad schoonveegt na een gezellige carnavalsdag? Dat is te danken aan de 49 mensen van team Schoon.

En dat doen ze niet alleen tijdens carnaval: het opruimen van de binnenstad gaat 7 dagen per week door, het hele jaar rond. Vanaf 6 uur in de ochtend wordt in de binnenstad opgeruimd en geveegd. En dat gaat door tot 6 uur ’s avonds, als de winkels dichtgaan. Samen zorgen ze ervoor dat de binnenstad er zo netjes mogelijk bij blijft liggen.

De Maastrichtse wijken worden niet overgeslagen, alleen tijdens het weekend wordt daar niet gewerkt.  Elke dag opnieuw maken ze alle 800 prullenbakken en 450 hondenbakken leeg.  En ruimen ze ook op als er onderhoud aan wegen en groen is gedaan. Dat gaat van ophalen van achtergebleven bladeren en onkruid tot en met het schoonvegen van straten met veegwagens.  

Clusterleider Jos is in zijn nopjes met zijn ploeg. “Dankzij hen ligt de stad er elke dag netjes bij. Oók tijdens carnaval. We haalden dit jaar 85.000 kilo aan afval op in de binnenstad na carnaval. Carnavalsvierders merken daar niets van, de meesten komen pas als wij alweer naar huis gaan.” Ook tijdens andere grote evenementen staan de mensen van team Schoon klaar. Bijvoorbeeld tijdens Koningsdag en de Ridderronde. Dankzij deze #Afvalhelden kunnen wij onbezorgd feest vieren! Check het filmpje.

#WeekvandeAfvalhelden

Over de Week van de Afvalhelden

Van maandag 7 tot en met zondag 13 maart is het de #WeekvandeAfvalhelden. Een hele week lang besteden we aandacht aan de mannen en vrouwen die het zware werk voor ons doen en Maastricht schoon en leefbaar houden. We trappen af met de vuilnismannen en zetten de komende week ook de andere afvalteams in het zonnetje. Lees alle verhalen op de speciale Week van de Afvalhelden-pagina.