8 november 2023 - Nieuws

Week van Respect

Respect is natuurlijk iets van iedere dag, maar deze week, tijdens de Week van Respect, staat dit thema ook in onze stad in de schijnwerpers.

In samenwerking met de Respect Foundation reiken we de Respectbox uit om extra aandacht te geven aan dit onderwerp. Hiervoor hebben zich 14 scholen, 1 sportvereniging en 5 jongerencentra van Trajekt zich aangemeld. 

Ook zijn er gastlessen over verschillende respect thema’s. Wethouder Johan Pas geeft op 9 november een gastles op basisschool De Talententuin.

Zo vragen we samen aandacht voor respect en maken we de samenleving respectvoller.

Week van Respect logo

Iedereen mag zichzelf zijn

Het doel van de Week van Respect is jongeren inspireren en te vragen mee te werken aan een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt! Een doel dat helemaal aansluit bij wat wij als gemeente samen met onze partners willen voor onze stad: een plek zijn waarin ieder persoon zichzelf kan zijn en gelijke kansen krijgt om talenten te ontwikkelen. Kijk op www.weekvanrespect.nl

Pesten is niet oké

Respect voor elkaar betekent ook dat pesten niet oké is. Wil je weten wat je hier tegen kunt doen, kijk op Pesten samen aanpakken l 9 tips als je kind gepest wordt - CJG043