27 mei 2021 - Nieuws

Winnaars Sterren van Maastricht ontvangen prijs voor inzet tijdens corona

Komende zaterdag 29 mei – tijdens NL Doet - worden de jaarlijkse vrijwilligersprijzen ‘Sterren van Maastricht’ uitgereikt. Dit jaar gaan de prijzen naar vrijwilligers die zich in coronatijd extra hebben ingezet in de stad. De uitreiking vindt – door corona – afzonderlijk per prijswinnaar in kleine kring plaats. 

Jaarlijks worden de Sterren van Maastricht genomineerd door Maastrichtenaren in zeven categorieën: zorg, welzijn, groen, veiligheid, bedrijven, cultuur en sport. Dit jaar is daarbij gekeken naar vrijwilligers die ondanks de beperkingen van corona allerlei creatieve en innovatieve manieren hebben bedacht om zich in te zetten voor de stad. Maastrichtenaren konden de vrijwilligers vanaf half november zelf nomineren via de website sterrenvanmaastricht.nl. De vakjury – bestaande uit de prijswinnaars van vorig jaar – heeft in de zeven categorieën telkens één inschrijving als winnaar gekozen.

En de winnaars zijn

De trofeeën gaan dit jaar naar Desiree Maas (groen), de zusjes Floor en Christien Albertz (zorg), Harrie Kerckhoffs (veiligheid), Mattie Boonen (welzijn), Pie Coenen (cultuur), Sidney De Vreede (sport) en Ki van de Ven (bedrijven). De winnaars mogen elk €2000,- besteden aan vrijwilligersactiviteiten of een vrijwilligersorganisatie. 

Voor anderen én de stad

Hun inzet tijdens corona valt onder meer op door het rondbrengen van zelfbereide maaltijden aan (eenzame) ouderen (categorie zorg), of het maken van online trainingsfilmpjes en het aanbieden van buitentrainingen zodat de 70 leden van de Taekwondovereniging toch konden blijven sporten (categorie sport). Ook Pie Coenen (categorie cultuur) viel op doordat hij zich op 80-jarige leeftijd het afgelopen jaar geheel belangeloos iedere dag heeft ingezet bij de nieuwbouw van het verenigingsgebouw van de Maastrichtse Verkennersband. Zo heeft ieder van de vrijwilligers op zijn of haar manier tijdens corona zich ingezet voor anderen en de stad. 

Waardevol en bewonderenswaardig

Wethouder vrijwilligersbeleid Anita Bastiaans is met recht trots: “Vrijwilligers zijn van enorme waarde voor onze stad. Helemaal in deze coronatijden waarin veel activiteiten niet of anders konden doorgaan. Het is bewonderenswaardig om te zien welke initiatieven mensen hebben genomen om toch activiteiten of ontmoetingen voor anderen mogelijk te maken. Dat mag beloond worden.”

Ook aan de slag als vrijwilliger? Op Maastrichtdoet.nl vindt u alle info en leuke vacatures.

logo Vrijwilligersprijs 2021