9 maart 2022 - Persbericht

Burgemeester en wethouders in gesprek over Oekraïne

Het college van burgemeester en wethouders gaat aanstaande zaterdag in gesprek met inwoners over de situatie in Oekraïne. Inwoners van Maastricht zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn op Plein 1992. De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 uur tot 15.30 uur.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake: “Het is belangrijk dat we in gesprek blijven en aandacht hebben en houden voor de vreselijke situatie in Oekraïne. Als college snappen we de vele vragen en de gevoelens die leven, vandaar dat we ons graag aansluiten bij het initiatief #CitieswithUkraine. Ik hoop dat ook de Oekraïense en Russische inwoners van onze stad naar Plein 1992 komen, zodat we ook met hen in gesprek kunnen en waar nodig steun kunnen bieden.”

#CitieswithUkraine

De Europese koepelvereniging van steden, Eurocities, riep recent op om onder de naam #CitieswithUkraine op 12 maart stil te staan bij de situatie in Oekraïne en aandacht te vragen voor vrede. Ook de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB) scharen zich achter die oproep.