20 maart 2024 - Persbericht

Geen uitsupporters welkom bij MVV-FC Den Bosch

De driehoek van burgemeester, politie en openbaar ministerie in Maastricht heeft besloten geen uitsupporters toe te laten bij de voetbalwedstrijd MVV-FC Den Bosch van aanstaande zaterdag.

Reden is dat de veiligheidssituatie in stadion De Geusselt in de ogen van de driehoek nog niet goed genoeg is. Burgemeester Wim Hillenaar namens de driehoek: “Dat begint natuurlijk met een klein groepje ‘supporters’ dat zich blijft misdragen. We hadden met MVV daarom enkele afspraken gemaakt om de veiligheid in het stadion te verbeteren. Daar is de club weliswaar mee bezig, maar in de uitvoering moeten echt nog stappen worden gezet. Gezien de recente gebeurtenissen tegen FC Dordrecht en Roda JC willen we de risico’s op ongeregeldheden zo klein mogelijk houden waardoor we helaas deze maatregel moeten nemen.” 

Hillenaar realiseert zich heel goed dat met dit besluit supporters getroffen worden die niets van doen hebben met de veiligheidsissues in de Geusselt. “Dat vind ik oprecht jammer want als driehoek staan we voor gastvrij en veilig voetbal, maar dan moeten we dat, samen met MVV, wel waar kunnen maken. De oplossing ligt echt in het aanpakken en weren van individuen die zich telkens misdragen en in een aantal technische zaken in het stadion waardoor de veiligheid verbetert.” 

Over de thuiswedstrijden na FC Den Bosch beraadt de driehoek zich, afhankelijk van de ontwikkelingen.