12 maart 2020 - Persbericht

Gemeente Maastricht neemt maatregelen tegen coronavirus

De gemeente Maastricht sluit per direct de gemeentelijke instellingen Centre Céramique, Kumulus, Theater aan het Vrijthof en het Natuurhistorisch Museum. Ook heeft de gemeente besloten de vrijdagmarkt, de zaterdagse antiek- en curiosamarkt en de brocantemarkt op zondag af te gelasten. Het Geusseltbad blijft vooralsnog open voor recreanten. Wel wordt het zorgbad gesloten. Verenigingen wordt opgeroepen om geen gebruik meer te maken van het Geusseltbad. De maatregelen duren tot en met 31 maart en zijn in lijn met de maatregelen die het kabinet vandaag aankondigde om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Ook gemeentelijke evenementen met meer dan honderd aanwezigen worden, in lijn met de kabinetsmaatregelen, afgelast. Raadsvergaderingen gaan vooralsnog wel door. Medewerkers van de gemeente Maastricht worden verzocht thuis te werken. Alleen voor strikt noodzakelijke overleggen wordt een uitzondering gemaakt, zo heeft de gemeente vandaag bekendgemaakt.

De dienstverlening aan de gemeentelijke balie (voor paspoorten en rijbewijzen bijvoorbeeld) gaat gewoon door, volgens de reguliere openingstijden. Wel kunnen de wachttijden oplopen. Ook de basis dienstverlening van de gemeente zoals het inzamelen van afval en de dienstverlening van sociale zaken wijzigen niet.  

Het stadsbestuur roept de inwoners op de maatregelen van het kabinet in acht te nemen en de gezondheidsadviezen van het RIVM te volgen.

Voor de meest actuele informatie kunnen inwoners terecht op de website van het RIVM. https://www.rivm.nl