19 augustus 2022 - Persbericht

Genomineerden Maastricht Award 2022 bekend

De campagne van de publieksprijs is begonnen.

Donderdag 18 augustus ontving wethouder Hubert Mackus de 9 ondernemers die dit jaar genomineerd zijn voor een Maastricht Award. Dit jaar is de prijs in 3 categorieën te winnen: de Rabobank Made in Maastricht Award, de Hospitality Award en de Business Take-Off Award.

Voor het eerst zal daarnaast één van de genomineerden naar huis gaan met de publieksprijs: de Maastricht Award Pluim. Het publiek kan vanaf vandaag stemmen via www.maastrichtawards.nl stemmen op zijn favoriete ondernemer.

Op 19 september 2022 zullen in het Stadhuis van Maastricht de winnaars in alle categorieën bekend worden gemaakt, inclusief de winnaar voor de publieksprijs. De genomineerde bedrijven (in alfabetische volgorde per categorie) zijn:

De Business Take-Off Award:

 • Luxury Dadelbonbons by Herbs & Lime -  Asrin Daoudi
  Productie en verkoop van unieke en ambachtelijk gemaakte dadelbonbons zonder toegevoegde suikers en glutenvrij, passend bij een gezonde en evenwichtige levensstijl.
 • Orange Media Group - Raymond Biesmans, Xavier Comuth, Nick Rompelberg
  Een allround videobedrijf met een oplossing voor elk communicatievraagstuk. Zowel inhoudelijk als technisch. Orange Media bedient dagelijks de omroepen met video’s uit de regio.
 • The Loft -  Cayle Lackten, Sven van Oort, Philippe Piters
  Een noviteit in Maastricht. Bierliefhebbers maken kennis maken met een bijzonder concept: zelf bier tappen van de Tapmuur en een bijzonder assortiment aan speciaal- en craftbieren.

De Hospitality Award:

 • Baron Cocktail Club – Jerôme en Daniël Stravers
  Een nieuwe hotspot in Maastricht voor cocktailliefhebbers die waarde hechten aan authenticiteit en kwaliteit. 
 • De Plantstore Maastricht – Jack van der Ende en Carina Evers
  Verkoopt allerlei soorten planten, potten en brocante spullen, sfeervol gedecoreerd in een monumentaal pand in de binnenstad. Het bedrijf houdt zich ook bezig met kantoorbeplanting en geeft particulieren uitgebreid advies over de aanschaf van de meest geschikte planten in en om het huis.
 • Rebelle – Danny Keppels
  Een evenementenlocatie gevestigd in de Augustijnenkerk. Het team zet in op flexibiliteit, creativiteit en charme om uiteenlopende evenementen neer te zetten. Van bruiloften, feesten, diners & borrels tot pop up restaurant, koffietafels, expositieruimte, beurzen en product presentaties.

De Made in Maastricht Award:

 • Chromin – Remi Castermans
  Door unieke diffusietechnieken (slechts 4 bedrijven wereldwijd werken met deze techniek) krijgen materialen een langere levensduur, zijn daardoor slijtvast en corrosiebestendig waardoor de productiedoorstroom beperkt blijft.
 • Healix – Marcel Alberts
  Biedt een circulaire oplossing voor afgedankt, plastic vezelafval uit de maritieme industrie en de landbouwsector. Het plastic afval wordt gerecycled tot hoogwaardige polymeren voor de   technische textielindustrie. 
 • PathoFinder – Guus Simons
  Een moleculair diagnostisch bedrijf voor het aantonen van infectieziekten bij de mens. Hiervoor heeft PathoFinder een eigen technologieplatform ontwikkeld en gepatenteerd. Ontwikkelde in 2020 een SARS-CoV-2 test om een bijdrage te kunnen leveren aan de diagnostiek van de COVID pandemie.
Noot voor de pers

De uitreiking van de Maastricht Awards komt tot stand door samenwerking van de Gemeente Maastricht en haar partners: Rabobank Maastricht e.o., Centrummanagement Maastricht, IMMENS, Koenen & Co, Koninklijke Horeca Nederland, Les Tables, Maastricht Culinair, Revisiebedrijf Zuyd, SAHOT en The Student Hotel Maastricht.

Neem voor meer informatie over de Maastricht Awards contact op met Lilian Cortenraad of Willemijn Doelman via awards [at] maastricht.nl