9 maart 2022 - Persbericht

Gratis verkiezingskrant voor Maastricht

Op 70 afhaalpunten in Maastricht is vanaf vandaag een gratis verkiezingskrant te verkrijgen. De krant is opgezet door de gemeente Maastricht en Mediahuis Limburg, uitgever van onder andere De Limburger. In de krant is informatie te vinden over alle 23 partijen die in Maastricht meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart. Ook staat er algemene informatie te lezen, zoals de locaties van de stembureaus in de stad.

Print en online

De krant wordt verspreid in een oplage van 40.000 exemplaren via de 40 vaste distributiepunten van VIA Maastricht en 30 extra punten in de stad, waaronder horecazaken, gemeentelijke instellingen en verzorgingshuizen. Elk huishouden kan daardoor een krant verkrijgen op minder dan 500 meter van de woning.

Het is ook mogelijk de krant digitaal te lezen.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake nam vandaag het eerste exemplaar in ontvangst. “De Maastrichtenaren kunnen volgende week maandag, dinsdag en woensdag naar de stembus. Het is belangrijk dat je dan over goede informatie over de deelnemende partijen beschikt. Deze krant is daar een voorbeeld van. Lees de krant, informeer uzelf en ga stemmen. Want de lokale democratie heeft rechtstreeks invloed op het leven in onze stad.”

Overhandiging verkiezingskrant 2022 aan burgemeester Annemarie Penn-te Strake door Peter Eberson van Mediahuis Limburg