1 juli 2019 - Persbericht

Inschrijving Maastricht Awards 2019 van start

Samen met de Maastrichtse ondernemersverenigingen en andere ambassadeurs heeft wethouder Vivianne Heijnen vandaag het symbolische startschot gegeven voor de Maastricht Awards 2019. Met deze Awards wil de gemeente excellent ondernemerschap belonen en in de schijnwerpers zetten. Vanaf vandaag is de inschrijftermijn geopend. Inschrijven kan tot 15 oktober via www.maastrichtawards.nl. Iedereen kan kandidaten aandragen voor een Award. Maar ondernemers kunnen zich uiteraard ook zelf aanmelden. De uitreiking vindt plaats op maandag 25 november in het Stadhuis aan de Markt. 

“Maastricht heeft veel te danken aan haar ondernemers. Met deze jaarlijkse uitreiking willen we onze waardering uitspreken naar al die hardwerkende ondernemers, maar ook de vele juweeltjes van Maastrichtse bedrijven tonen aan de inwoners van onze stad”, aldus Vivianne Heijnen.

Drie Maastricht Awards 2019

Tijdens de achtste editie van de Maastricht Awards worden drie prijzen uitgereikt, aan ondernemers die excelleren op het gebied van innovatie, duurzaamheid en creativiteit, die een voorbeeld zijn voor collega-ondernemers en waar de stad met recht trots op kan zijn. De categorieën zijn:

  1. Rabobank Made in Maastricht Award: voor het bedrijf dat met haar ideeën, ontwerpen, producten, diensten of bedrijfsconcept een visitekaartje voor de stad afgeeft.  
  2. Maastricht Student Entrepeneur Award: voor de meest ondernemende student.
  3. Hospitality Award: voor de meest gastvrije ondernemer in de retail- en horecasector,
     

Aanmelden of nomineren

Ondernemers kunnen zichzelf inschrijven of aangemeld worden. Het idee is dat iedereen kandidaten kan aandragen. Aanmelden of nomineren kan tot 15 oktober via www.maastrichtawards.nl. Aansluitend buigt per categorie een deskundige jury zich over de inschrijvingen. Begin november worden de nominaties bekend gemaakt; dit zijn maximaal 3 kandidaten per categorie. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke awarduitreiking op maandag 25 november 2019.

Excellent ondernemen loont

Kandidaten voor Maastricht Awards strijden in eerste instantie voor de eer. Maar er zijn ook prijzen te verdienen, zoals een coachingstraject van Koenen en Co. Bovenal wordt ingezet op het genereren van positieve publiciteit; dit wordt ondersteund door van elke genomineerde een korte professionele bedrijfsfilm te maken. “Het winnen van de Maastricht Awards heeft veel betekent voor mijn bedrijf,” aldus Laura Nieboer, eigenaar en oprichter van Innowastion (Pieke Broodbier) en winnaar van de Student Entrepreneur Award 2018. “Het heeft mijn netwerk vergroot. Door de Maastricht Awards kwam ik in contact met allerlei ondernemers die ik voorheen niet kende, waardoor ik mijn bedrijf heb kunnen laten groeien. Maar ook op persoonlijk vlak heb ik veel geleerd van de vele ontmoetingen die tot stand kwamen door de Maastricht Awards.” De winnaars van 2019 ontvangen een award die is vervaardigd door Machinefabriek Bosserveld.

Initiatief en organisatie

Maastricht Awards 2019 is een initiatief vóór en dóór ondernemers met als kartrekkers Gemeente Maastricht, Centrummanagement Maastricht en vertegenwoordigers vanuit de retail, horeca, maakindustrie en dienstensector. Maastricht Awards 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door de medewerking van hoofdpartner Rabobank Maastricht en vele andere partners.