22 april 2022 - Persbericht

Koningsspelen 2022: Voel je fit

Op vrijdag 22 april 2022 vonden de Koningsspelen plaats op basisscholen in Maastricht. Het thema van de Koningsspelen dit jaar is ‘Voel Je Fit’. Deze dag staat in het teken van gezond eten en bewegen. De leerlingen starten met een gezond Koningsontbijt op school en doen daarna mee met de Koningsspelen.

Bert Jongen, wethouder Onderwijs, Jeugdzorg, Student en stad en Sport opent de Koningsspelen op Integraal Kindcentrum Amby. Op deze school wordt de dag samen georganiseerd met Maastricht Sport, de ouderraad en studenten van Fontys Sporthogeschool. Wethouder Jongen: “Jong geleerd is oud gedaan, daarom werken we als Maastricht Sport graag samen met de scholen, zodat we kinderen enthousiast maken over sport, bewegen en een gezonde levensstijl.” Ook vanuit de scholen is hier veel aandacht voor en zorgen zij voor een gezonde en sportieve omgeving.

Gratis sportactiviteiten voor kinderen op Koningsdag

Ook tijdens Koningsdag worden kinderen uitgenodigd om te bewegen tijdens het Urban Sports event van Maastricht Sport. Tijdens Koningsdag staat het leven in Maastricht centraal, waarbij sport een belangrijke rol speelt. Leef Maastricht, leef fit en gezond!

Het Urban Sports event is gericht op kinderen van 6 t/m 18 jaar. Het event vindt plaats in het Charles Eyckpark van 10:00 uur tot 15:00 uur. De activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met Kaleidoscoop, Trajekt en sport- en beweegaanbieders van Maastricht. Iedereen mag meedoen, aanmelden is niet nodig. Gedurende de hele dag zijn er diverse sport- en spelactiviteiten: Pannavoetbal, dans, vechtsport, slacklinen, grafitti workshop en Oud Hollandse spelletjes.