17 juni 2024 - Persbericht

LED-verlichting voor Maastrichtse sportparken

Alle sportparken van Maastricht Sport krijgen de komende weken LED-verlichting. Het gaat om zeven sportparken in Heer, Wolder, Daalhof, Scharn, West, Geusselt-Noord en Geusselt-Zuid. In totaal worden op 24 velden de armaturen vervangen. Hiermee kan gemiddeld 40 procent energie worden bespaard. Wethouder Hubert Mackus plaatste vanochtend samen met het bestuur van voetbalvereniging Scharn de eerste LED-lamp. 

Deze investering is goed voor de verenigingen en voor het milieu,” aldus wethouder Mackus. “We willen vitale sportclubs houden, die zich kunnen focussen op het stimuleren van bewegen en plezier. Een snel stijgende energierekening door de wereldwijde energiecrisis helpt daar niet bij. Daarom hebben we de vervanging van de verlichting versneld laten uitvoeren.”

135 lichtmasten

De komende weken worden van 135 lichtmasten de armaturen vervangen. Momenteel zijn deze masten voorzien van 292 armaturen.                                                                                                                                         

De LED-verlichting heeft een betere lichtopbrengst. Hierdoor kunnen 60 armaturen komen te vervallen. Omdat er minder stroom wordt verbruikt kan op een aantal locaties het vermogen van de aansluiting worden verlaagd. Hiermee wordt nog eens een extra besparing gerealiseerd. 

De totale kosten voor de investering en het beheer en onderhoud voor komende tien jaar bedragen € 515.000 euro. De werkzaamheden worden eind juli, ruim voor het nieuwe sportseizoen, afgerond. 

Nieuwe LEDverlichting bij sportparken in Maastricht