9 november 2022 - Persbericht

Nationaal Schoolontbijt 2022: een gezond ontbijt op school

Van 7 tot 11 november 2022 vindt dit jaar de 20e editie van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Basisschoolleerlingen in Maastricht ontbijten dan weer samen met hun meesters en juffen gezond en gezellig in de klas. In deze feestelijke ontbijtweek willen we het belang van gezond ontbijten onder de aandacht brengen met als missie: een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind.

Op woensdagochtend 9 november is Wethouder Johan Pas bij Kindcentrum Aloysius uitgenodigd om samen met de kinderen, juffen en meesters te ontbijten. Met Maastricht Sport en de GGD Zuid Limburg vraagt hij extra aandacht voor een gezond ontbijt.

Wethouder Pas: “Een gezond ontbijt is lekker én belangrijk, want het geeft kinderen een goede start van de dag. In ons coalitieakkoord hebben we aangegeven dat we de mogelijkheden gaan onderzoeken voor het aanbieden van schoolontbijt/schoollunch in het kader van gezond kindcentrum in beweging. Dus we haken graag aan bij de missie van het Nationaal Schoolontbijt.”

Ontbijten wordt vaak de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd, maar waarom is dat zo belangrijk, vooral voor kinderen?

  1. Het geeft energie om je schooldag goed te starten.
  2. Het levert voedingsstoffen voor de groei en ontwikkeling van kinderen.
  3. Het helpt de stoelgang voor een goede vertering van eten en drinken.

Dus het houdt je gezond en samen ontbijten is ook nog eens gezellig!

Alle scholen die zich in de afgelopen maanden aangemeld hebben, ontvangen van het landelijke ontbijtevenement Nationaal Schoolontbijt een ontbijtpakket dat is samengesteld volgens de Richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Het Nationaal Schoolontbijt is dus een leuke les over de beste start van de dag. Zo leren kinderen op een feestelijke manier hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten