27 december 2021 - Persbericht

Omzien Naar Elkaar, steun via tv en social media

De gemeente heeft in samenspraak met het GOC (Gemeente Ondernemers Corona-overleg) een klein programma gemaakt met als thema omzien naar elkaar met als doel de bewoners een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd, waarin er zoveel beperkingen zijn door corona. Het GOC is een samenwerkingsverband van gemeente Maastricht en ondernemers vertegenwoordigd door onder andere Centrummanagement, Koninklijke Horeca Nederland, Vereniging Eigenaren Binnenstad Maastricht en de Vereniging Ondernemers Centrum, aangevuld met een vertegenwoordiging van binnenstadbewoners.

Wethouder Aarts vroeg als initiatiefnemer aandacht voor de geestelijke noden en behoefte aan perspectief. Binnen het GOC werd dit idee omarmd, waarna hij samen met wethouder Vivianne Heijnen en een vertegenwoordiging van het GOC binnen enkele dagen een klein programma heeft neergezet. Wethouder Aarts: ‘Het is hartverwarmend te ervaren dat we binnen enkele dagen hier samen invulling aan hebben kunnen geven’

Het programma ziet er als volgt uit:

• Op 24 december is Deken Dautzenberg te zien met een toespraak in dit kader op RTV Maastricht in de tv-carrousel vanaf 19.00 uur (looptijd steeds 24 uur) en op de Facebookpagina van RTV Maastricht.
  • Op 29 december richten Frans Theunisz, horecaondernemer Barth Hochstenbach, en ondernemer Fernand Leunissen van winkel Secondhand4All zich met een boodschap aan de inwoners van Maastricht. Dit is te zien op TV Maastricht vanaf 19.00 uur en de Facebook-pagina’s van RTV Maastricht en de gemeente Maastricht.
  • Op 1 en 2 januari zendt RTV Maastricht de nieuwjaarsboodschap uit van burgemeester Annemarie Penn-te Strake, vanaf 19.00 uur en op de Facebookpagina’s van RTV Maastricht en de gemeente Maastricht.
  • Op 2 januari is de lichtjesroute te zien die de wethouders John Aarts en Vivianne Heijnen lopen van de Cellebroederskapel naar de OLV-kerk. Vanaf 19.00 uur te zien op RTV Maastricht en de genoemde Facebookpagina’s.
  • Ook 2 januari wordt om 20.00 uur het luiden van de Grameer klok uitgezonden via Facebook van RTV Maastricht. Dat duurt 10 minuten. De deken zal de overige kerken binnen de gemeente Maastricht oproepen om om 20.05 uur alle luidklokken van de kerken te laten horen.

Op 27 december, 30 december en 2 januari om 14.00 uur bespeelt Frank Steijns het carillon van het Stadhuis. De concerten zijn te beluisteren en te zien via de Facebookpagina’s van RTV Maastricht en de gemeente Maastricht.