12 mei 2022 - Persbericht

Ondernemers kunnen weer kans maken op Maastricht Award én publieksprijs

Door de pandemie en de bijbehorende gevolgen voor de ondernemers, werden de afgelopen 2 jaar geen Maastricht Awards uitgereikt. Dit jaar kunnen ondernemers niet alleen kans maken op een award maar voor het eerst ook op een publieksprijs. Op 19 september 2022 vindt de uitreiking plaats in het Stadhuis van Maastricht.

Waardering voor ondernemers

Met de Maastricht Awards wil de gemeente Maastricht waardering uitspreken voor ondernemers in de stad en daarmee het belang van ondernemers voor de economie van de stad onderstrepen.

Start campagne

Op 11 mei gaf Lou Nelissen, voorzitter van de jury, in de Brikkebouw het startsein voor de campagne: ondernemers kunnen zich tot en met 26 juni aanmelden of elkaar nomineren voor een award. Er zijn dit jaar awards te winnen in de volgende categorieën:

• De Rabobank Made in Maastricht Award, gericht op de maakindustrie
  • De Hospitality Award, gericht op de horeca
  • De Business Take-off award, gericht op jonge ondernemers < 35 jaar die een succesvol bedrijf zijn gestart
Mevrouw houdt Lou Nelissen een microfoon voor, met rode Maastricht Awards banner op de achtergrond
De aftrap van de Maastricht Awards met Lou Nelissen

Nieuw element: de publieksprijs

Een nieuw element dit jaar is de publieksprijs: de Maastricht Award Pluim. De ondernemers die door een deskundige jury worden genomineerd voor een award, maken kans op die nieuwe prijs. Ondernemers en inwoners van Maastricht kunnen hun stem uitbrengen op het genomineerde bedrijf dat de meeste indruk maakt.

Kijk voor meer informatie op op de informatiepagina over de Maastricht Awards: https://www.gemeentemaastricht.nl/ondernemen/maastricht-awards

Foto van de Pluim Award (prijsbeeldje): een metalen beeldje in de vorm van een pluim op een stervormig plateau.
Maastricht Award Pluim