23 februari 2022 - Persbericht

Op wie ga jij stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen? Doe de Stemwijzer!

Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Vind je het lastig te bepalen op wie je moet stemmen? Niet iedereen weet precies welke onderwerpen er spelen in de gemeente en wat de standpunten van de politieke partijen zijn.
Doe de Stemwijzer op Maastricht.StemWijzer.nl

De StemWijzer bevat stellingen over wonen, leren & werken, toerisme en de sociale stad Maastricht. Wat vind jij van deze onderwerpen? En wat vinden de politieke partijen? Met welke partijen heb je de meeste overeenkomsten? Doe de StemWijzer en je komt erachter!

30 stellingen

De 30 stellingen kun je beantwoorden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer vergelijkt vervolgens met welke partijen je de meeste overeenkomsten hebt. De politieke partijen in Maastricht hebben zelf aangegeven wat hun mening is over de stellingen en de toelichtingen op hun standpunten geschreven. Daardoor kun je in de StemWijzer gemakkelijk bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden. Ook kun je de partijen eenvoudig met elkaar vergelijken.

Welke partij past bij jou?

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake: “Als je gaat stemmen, is het goed om te je verdiepen in wat de partijen vinden van de onderwerpen in onze stad. Daarvoor zijn er diverse mogelijkheden, zoals de verkiezingsprogramma’s van de partijen, of de verkiezingskrant die nog uit komt. Ook de Stemwijzer is een heel handig middel om snel te zien wat partijen vinden, en welke partij dus het beste bij jou past.”