16 maart 2023 - Persbericht

Primeur voor Maastricht: kinderplattegrond!

Dankzij een bijdrage vanuit de Burgerbegroting Maastricht heeft een groep van 13 ouders een bijzonder initiatief gerealiseerd: een speciale stadsplattegrond voor kinderen. Van de spannendste speelplekken, de avontuurlijkste musea, de lekkerste kindercappuccino’s tot de spannendste uitjes: de beste tips in en om Maastricht krijgen een plekje op de plattegrond.

kaart van Maastricht met daarop locaties die leuk zijn voor kinderen

Illustrator Marika Marini heeft het geheel in samenwerking met enkele kinderen mooi vormgegeven. Alle informatie wordt in het Nederlands, Engels, Frans en Duits aangeboden, zodat ook de grote internationale gemeenschap die Maastricht rijk is, én alle buitenlandse bezoekers van de plattegrond gebruik kunnen maken.

Een initiatief van ouders, vóór ouders (en kinderen).

De kinderplattegrond, de 1e stadsplattegrond speciaal voor kinderen in Nederland, is vanaf eind februari 2023 gratis beschikbaar op verschillende plekken in Maastricht, waaronder het Maastricht Visitor Center (voorheen VVV Maastricht). Ook is een PDF van de plattegrond te downloaden via https://www.bezoekmaastricht.nl/zien-en-doen/voor-kids .

Presentatie

De kinderplattegrond is op 15 maart officieel door de initiatiefnemers gepresenteerd en aangeboden aan de Maastrichtse kinderraad, in bijzijn van wethouder Manon Fokke (Burgerparticipatie): "Heel erg leuk dat een van de eerste gerealiseerde projecten van de Burgerbegroting echt gericht is op kinderen. Dat de kinderplattegrond ook nog aangeboden wordt aan onze kinderraad, daar ben ik als wethouder Burgerparticipatie extra trots op!".

Ook de illustrator, betrokken ouders en de kinderen die tekeningen voor de kaart hebben gemaakt  - Elif Lotte (4), Emre Jonas (6), Kaat (7),  Luna (6),  Marie (4),  Mei (4),  Nina (6) en Olivia (6) waren aanwezig bij de presentatie.