4 juli 2024 - Persbericht

Reactie college op nieuwe staking zwembadmedewerkers

De zwembadmedewerkers van het Geusseltbad willen dezelfde arbeidsvoorwaarden als de andere medewerkers van Maastricht Sport (onderdeel van de gemeente Maastricht). Hierover zijn de medewerkers, samen met vakbond FNV, al enkele maanden in gesprek met de gemeente. Er zijn ook enkele stakingen geweest. Lees hieronder de update van de gemeente over deze kwestie van donderdag 4 juli.

Het college van burgemeester en wethouders is teleurgesteld dat de FNV en de zwembadmedewerkers vanmiddag hebben besloten om vanaf zaterdag opnieuw te gaan staken. “De gemeenteraad heeft ons dinsdag 2 juli 2024 een duidelijk kader meegegeven waarmee we de onderhandelingen hebben kunnen hervatten. We kunnen hiermee echt een zeer serieus bod doen om de lonen voor de zwembadmedewerkers significant te verbeteren en qua beloning aan te sluiten bij de gemeente cao,” aldus Hubert Mackus, wethouder Sport.

“Wij zijn drukdoende dit bod verder uit te werken, maar dat willen we zorgvuldig doen en dat heeft even tijd nodig. Dat doen wij ook op basis van de gesprekken van vanmiddag. Wij vinden het ongepast en jammer, ook voor de gebruikers van het Geusseltbad, dat zij het resultaat hiervan niet afwachten. Zeker aangezien we een concrete datum hebben voorgesteld om het uitgewerkte aanbod te bespreken. Uiteraard blijft het college bereid om de gesprekken verder voort te zetten en indachtig de opdracht van de raad te zoeken naar een oplossing.”