28 september 2021 - Persbericht

Trichter voor CNME-duizendpoot John Steijns

Locoburgemeester Gert-Jan Krabbendam reikte afgelopen week de stedelijke onderscheiding ‘De Trichter’ uit aan John Steijns. Steijns werd geëerd bij zijn afscheid als ‘kwartiermaker duurzaam onderwijs’ bij het CNME. Na 41 jaar liet duizendpoot Steijns het natuureducatiecentrum achter zich.

Steijns zette zich met verve in voor het milieubewustzijn en duurzaamheid in Maastricht. De 50ste landelijke boomfeestdag, kabouterspeurtochten in het Cannerbos, lessen over Global Goals, het Schone Maasproject en samenwerking met bedrijven op het gebied van natuur- en milieueducatie zijn maar enkele van zijn wapenfeiten. In zijn werk stond telkens de verbinding tussen natuur en milieu en onderwijs centraal.

Trichter

De Trichter is een penning die wordt toegekend aan personen of groepen die zich op uitnemende wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad Maastricht. De naam van deze onderscheiding is afgeleid van ‘Tricht’, doorwaadbare plaats in de rivier. Op de penning wordt dit symbolisch tot uitdrukking gebracht. De kunstenaar, Désirée Tonnaer, heeft bovendien de stadsengel op de penning afgebeeld.

wethouder Krabbendam en John Steijns CNME Trichter