4 november 2021 - Persbericht

Week van het Nationaal Schoolontbijt

Van 1 tot 5 november vindt dit jaar de 19e editie van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Basisschoolleerlingen in het Heuvelland en Maastricht ontbijten dan weer samen met hun meesters en juffen gezond en gezellig in de klas. In deze feestelijke ontbijtweek willen we het belang van gezond ontbijten onder de aandacht brengen met als missie een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Het thema van dit jaar is dan ook: ‘Altijd een gezond ontbijt’.

Een kleurrijke placemat voor ieder kind

Dit jaar maken we van gezond ontbijten een extra feestje op 6 basisscholen. In Maastricht krijgen de leerlingen van groep 3 van IKC De Geluksvogel een kleurrijke placemat overhandigd door Bert Jongen, wethouder Onderwijs, Jeugdzorg, Studentenstad en Sport. Deze placemat is ontwikkeld door JOGG Heuvelland en Maastricht in samenwerking met de Jeugdgezondheidszorg van de GGD Zuid Limburg.

Op de placemat staan leuke spelletjes en opdrachtjes die de kinderen en ouder(s) samen kunnen doen en allerlei leuke weetjes over een gezonde leefstijl. Vanaf 2022 ontvangt iedere 5-jarige in de Heuvellandgemeenten en in Maastricht tijdens het bezoek aan de Jeugdgezondheidzorg de placemat.

Wethouder Bert Jongen : “Een gezond ontbijt is lekker. En het is ook een goede start van de dag. Goed dat de GGD daar ook nog eens leuke en gezonde ideeën bij heeft.”

kinderen op foto in klas en wethouder Jongen (man) die placemat vast heeft

Broodtrommelboekje met leuke tips


Om naast een gezond ontbijt ook een gezonde lunch te bevorderen gaat JOGG Heuvelland en Maastricht broodtrommelboekjes uitdelen aan de basisschoolleerlingen. In dit kleine boekje staan allerlei leuke ideeën en tips over hoe de broodtrommel van het kind lekker en gezond gevuld kan worden. De komende jaren ontvangen alle kleuters dit bij de start van hun schoolcarrière.