9 juli 2022 - Persbericht

Wethouder Peeters legt werk neer door ziekte

Niels Peeters, wethouder voor Economie, Sport, Water, Natuur en Landschap van de stad Maastricht, heeft door gezondheidsredenen besloten zijn taken als wethouder neer te leggen. Vanochtend heeft hij zijn ontslagbrief aangeboden aan de burgemeester.

Peeters begon zijn politieke loopbaan in 2010 als (burger)raadslid en werd later (in 2018) fractievoorzitter voor het CDA. Vanaf januari van dit jaar was hij wethouder.

“Dit besluit valt mij ontzettend zwaar. Maar de stad en de raad verdienen een wethouder met onbegrensde aandacht en energie. Het werken aan mijn gezondheid is daarmee niet langer verenigbaar,” aldus Peeters.

Burgemeester Penn-te Strake: “Het college heeft begrip en respect voor het besluit van Niels Peeters. Zeker bij een jonge en talentvolle bestuurder als Niels treft dit nieuws het college zeer. Wij leven met hem mee en wensen hem alle sterkte toe en hopen dat zijn gezondheid weer snel op peil is.”