Groot onderhoud Gubbelstraat

Groot onderhoud Gubbelstraat in voorjaar 2024: afsluiting Gubbelstraat op 21 en 22 november voor vooronderzoek.

Wat gaan we doen?

Van 19 februari tot 1 mei 2024 werken we aan de Gubbelstraat. We vernieuwen de natuursteen van de rijbaan. Daarnaast asfalteren we het kruispunt Maasboulevard - Gubbelstraat - Wilhelminabrug. Tijdens het werk is de Gubbelstraat afgesloten voor alle verkeer. Alleen voetgangers kunnen door. Op 21 en 22 november 2023 vindt een vooronderzoek plaats. Ook dan is de straat afgesloten en leiden we verkeer om.

Weer onderhoud?

Het is de 2e keer in 15 jaar dat we de Gubbelstraat moeten onderhouden. Dat heeft een aantal redenen. De Gubbelstraat is een belangrijke busverbinding voor het centrum. De natuursteenkeien kunnen de zware belasting van bussen niet goed dragen. Daardoor ontstaan gaten in de bestrating die zorgen voor onveilige situaties, vooral voor fietsers. 

Hoe lossen we het op?

Op advies van de Welstandscommissie werken we met natuursteen om het karakter van de straat te behouden. Maar de keien die er nu liggen zijn niet goed. Daarom gaan we nu grotere, vlakkere keien natuurstenen leggen. Zo moet de straat er de komende jaren weer tegen kunnen. Daarnaast kijken we of we in de toekomst de route van de bussen kunnen verleggen

Wat gebeurt er in november?

Tijdens een vooronderzoek op 21 en 22 november kijken we naar hoe het met de Gubbelstraat onder de grond gaat. We kijken dan bijvoorbeeld naar hoe de weg onder de grond is gemaakt; de wegconstructie en naar de riolering. Zo kunnen we ons verder voorbereiden op de uitvoering. 

Hoe ziet de planning eruit?

Na carnaval, op maandag 19 februari, beginnen we met werken in de Gubbelstraat. Het werk in de Gubbelstraat zelf noemen we ‘fase 1’. Dat werk, fase 1, duurt tot 1 mei. Het werk aan het kruispunt Maasboulevard - Gubbelstraat - Wilhelminabrug is ‘fase 2’. Fase 2 duurt 1 lang weekend. Meer informatie over welk weekend dat is, volgt nog.

Zijn er gevolgen voor het verkeer?

Tijdens het vooronderzoek in november 2023 en tijdens het werk in februari tot en met mei 2024 is de Gubbelstraat afgesloten voor alle verkeer. Alleen voetgangers kunnen door. Bussen rijden een andere route, via het Bassin en de van Hasseltkade met een halte bij Mosae Forum. Deze route is ook bekend als de carnavalsroute.

Wilt u meer weten? 

BESIX Infra Nederland voert het werk uit. BESIX informeert alle betrokkenen en is het aanspreekpunt voor vragen. Het stellen van vragen gaat het makkelijkste via de BESIX Infra Nederland omgevingsapp. Via die app is direct contact mogelijk met de omgevingsmanager van BESIX Infra Nederland. In de app staat ook het laatste nieuws over het project.