Informatie over corona

Vanaf zaterdag 13 november 2021 zijn de landelijke maatregelen verder uitgebreid. De basisregels blijven belangrijk. Meer informatie over de landelijke coronamaatregelen vindt u op de website van de Rijksoverheid

Basisregels

  • Houd anderhalve meter afstand.
  • Was vaak en goed uw handen.
  • Schud geen handen.
  • Klachten? Blijf thuis en laat u testen, ook als u gevaccineerd bent.
  • Hoest en nies in de elleboog.
  • Zorg voor voldoende ventilatie in binnenruimtes.
  • Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan.
  • Mondkapjes zijn verplicht op veel openbare plekken waar geen coronatoegangsbewijs wordt gebruikt. Ook als u een bezoek brengt aan de gemeente!

Coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs is op veel plekken verplicht. Via de CoronaCheck-app leest u hoe u een digitaal of papieren coronatoegangsbewijs kunt krijgen. Lees meer over de regels voor de inzet van het coronatoegangsbewijs op de website van de Rijksoverheid.

Lokale maatregelen

De vaste fietsenstallingen op het Vrijthof zijn tijdelijk verwijderd. Fietsers kunnen terecht bij een tijdelijke fietsenstalling ter hoogte van de Statenstraat/Keizer Karelplein. Meer informatie over een veilig rondje stad vindt u op de website van Maastricht Bereikbaar.

Gemeenteraad

De gemeenteraad vergadert vanwege de nieuwe corona-maatregelen niet altijd in de Raadzaal. Helaas kunnen we voorlopig geen publiek toelaten. Vergaderingen kunt u gemakkelijk thuis volgen via  de livestream op gemeente Maastricht parlaeus.nl. Wilt u een bijdrage delen? Stuur dan een e-mail of video-boodschap naar griffie [at] gemeenteraadmaastricht.nl.

Hulp voor ondernemers

Het kabinet breidt het steunpakket voor ondernemers fors uit. Zo keert de loonsubsidie NOW terug en verhoogt het kabinet de Tegemoetkoming vaste lasten (TVL). Lees meer op de website van de Rijksoverheid.

Ondernemers kunnen tijdens de coronapandemie rekenen op hulp van  Team Ondernemen Maastricht, in samenwerking met:

Hulp nodig? Meld u zich dan snel!

U kunt contact opnemen met Team Ondernemen Maastricht via ondernemen [at] maastricht.nl. Of neem contact op met Math Fooij van Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL) via math.fooij [at] eszl.nl. U kunt ook Schuldhulpverlening aanvragen. Wees er op tijd bij. Want hoe eerder u aan de bel trekt, hoe beter wij u kunnen helpen.  

Evenementen

Sinds 28 november 2021 gelden nieuwe regels voor evenementen zoals festivals, optredens en professionele sportwedstrijden. Lees daarover meer op de website van de Rijksoverheid. Wilt u een evenement in Maastricht organiseren? Ga dan naar Evenement organiseren.

Sinds 6 november 2021 geldt ook voor kermissen en andere doorstroomevenementen het coronatoegangsbewijs in combinatie met het identiteitsbewijs.  Bij georganiseerde jeugdactiviteiten voor kinderen tot 18 jaar is geen coronatoegangsbewijs verplicht . Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar  evenementen [at] maastricht.nl