Informatie over corona

Uitgebreide informatie over de landelijke coronamaatregelen vindt u op de website van de Rijksoverheid. Vanaf zaterdag 25 september 2021 mag er weer meer, maar er zijn nog steeds enkele maatregelen waar we ons aan moeten houden.

Basisregels

  • Was uw handen.
  • Schud geen handen.
  • Klachten? Blijf thuis en laat u testen.
  • Hoest en nies in de elleboog.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.
  • Werk thuis als het kan, op kantoor als nodig.

Anderhalve meter afstand houden is geen verplichting meer, maar voor de veiligheid is het wel verstandig om enige afstand te houden.

Coronatoegangsbewijs

Voor een bezoek aan een horecagelegenheid, concert, festival, bioscoop, theater of professionele sportwedstrijd heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Dat geldt ook voor een reis naar andere landen. Op CoronaCheck-app leest u hoe u een digitaal of papieren coronatoegangsbewijs kunt krijgen.

Lokale maatregelen

Verkeersmaatregelen in Wyck en op het Vrijthof blijven van kracht zolang de terrassen nog groter zijn dan normaal. Op Veilig rondje stad! | Maastricht Bereikbaar leest u meer over de verkeersmaatregelen.

Hulp voor ondernemers

Het kabinet heeft besloten per 1 oktober te stoppen met het grootste deel van de steunmaatregelen. Ondernemers kunnen ook in deze nieuwe fase van de coronapandemie rekenen op hulp van de Team Ondernemen Maastricht, in samenwerking met:

Hulp nodig? Meld u zich dan snel!

Dat kan met een bericht aan ondernemen [at] maastricht.nl of Schuldhulpverlening. Wees er op tijd bij. Want hoe eerder u aan de bel trekt, hoe beter wij u kunnen helpen. Op dinsdag 2 november van 19.00 tot 20.00 uur* verzorgen we voor ondernemers een gezamenlijke digitale informatiebijeenkomst. Bent u erbij? Meld u dan aan bij math.fooij [at] eszl.nl.

* Heeft u dinsdag 2 november geen tijd? Meld u dan aan voor een individuele sessie via math.fooij [at] eszl.nl.

Evenementen

Sinds zaterdag 25 september gelden nieuwe regels voor evenementen zoals festivals, optredens en professionele sportwedstrijden. Lees daarover meer op de website van de Rijksoverheid. Wilt u een evenement in Maastricht organiseren? Ga dan naar Evenement organiseren.