Sint Servaaskermis

Gemeente Maastricht organiseert elk jaar de Sint Servaaskermis op het Vrijthof. Wilt u met een attractie op de Sint Servaaskermis staan? Dan moet u zich eerst inschrijven. Het inschrijfformulier kunt u op deze pagina downloaden. De gemeente bepaalt daarna wie een standplaats krijgt. De uitgangspunten voor de selectie en de verhuurvoorwaarden voor de standplaatsen vindt u ook op deze pagina. 

De Sint Servaaskermis van Maastricht wordt jaarlijks gehouden op het mooiste plein van Nederland: het Vrijthof. De gemeente wil met deze stadskermis een kwaliteitskermis voor een breed publiek organiseren. In 2024 vindt de Servaaskermis plaats van zaterdag 11 mei tot en met maandag 20 mei. 

Inschrijving Sint Servaaskermis 2024

Wilt u met een attractie op de Sint Servaaskermis 2024 staan? Dan moet u zich hiervoor inschrijven. U kunt het inschrijfformulier downloaden. Mail het ingevulde formulier uiterlijk  maandag 20 november 2023 naar kermismeesters [at] maastricht.nl (kermismeesters[at]maastricht[dot]nl) of lever het in bij het GemeenteLoket.

Meesturen met uw aanvraag

 • een recente foto van de attractie
 • een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel
 • een Nederlands keuringsbewijs
 • uw RAS-nummer
 • kopie verzekering

Selectieprocedure

De gemeente bepaalt wie een standplaats krijgt. In ons selectiedocument vindt u onze uitgangspunten.

Verhuurvoorwaarden

Op de verhuur van standplaatsen zijn de Verhuurvoorwaarden Sint Servaaskermis 2023 van toepassing. 

Meer informatie of vragen?

Neem voor meer informatie contact met ons op via kermismeesters [at] maastricht.nl (kermismeesters[at]maastricht[dot]nl)

 • Vaste ritprijzen
  • Klein vermaak / kinderzaken € 3,00
  • Voor de overige categorieën geldt geen maximum ritprijs. Als een inschrijver in de categorie Publiekstrekkers een ritprijs biedt, die naar het oordeel van de gemeente Maastricht niet marktconform is, behoudt gemeente Maastricht zich het recht voor om vóór gunning van de standplaats in overleg te treden met inschrijver over de hoogte van de ritprijs. Als dat niet tot overeenstemming leidt, heeft gemeente Maastricht het recht om inschrijver uit te sluiten.
  • Tijdens familiedag op woensdag verplichte korting van € 1,00 op de ritprijzen. Overige zaken dienen een passende aanbieding te doen op die dag. 
  Promotiebijdrage

  Verplichte promotiebijdrage per attractie € 250,00