Ambyer oase

Uit je Dak Prijs 2020

De uitslag is bekend! De Uit je Dak Prijs 2020 Maastricht werd gehouden om bewoners te inspireren hun balkon, terras of dak te vergroenen en te verduurzamen. Zo dragen we allemaal bij om ons mooie Maastricht een stukje leefbaarder, ecologischer en klimaatbestendiger te maken.  Van 10 juli tot en met 16 augustus konden bewoners een foto van hun groene (sedum)dak, balkon, dakterras of geveltuintje insturen. Van 24 tot en met 30 augustus konden bewoners stemmen voor de publiekprijs. Daarnaast heeft een deskundige jury 4 prijzen toegekend voor het duurzaamste dak, balkon, terras en geveltuin. In totaal waren er 5 prijzen te winnen ter waarde van 125,- euro.  

Winnaars Uit je Dak Prijs 2020 Maastricht

De jury is blij met de inzendingen voor de Uit Je Dak Prijs 2020. De creativiteit en liefde die de inzenders in hun daken, balkons, geveltuinen en dakterrassen stoppen, spatten ervan af. De enthousiasmerende en inspirerende verhalen waren een cadeau voor de jury om te lezen. De inzendingen laten zien hoe je soms eenvoudig een bijdrage kan leveren aan vergroening en verduurzaming. Kijk voor alle inzendingen op de inspiratiepagina

Check hier wie gewonnen heeft

Op dit moment evalueert de gemeente hoe het dit jaar is gegaan. We weten nog niet of er volgend jaar weer een Uit je Dak Prijs komt. Als die er wel komt, laten we dat weten via de gemeentelijke nieuwsbrief en onze Facebookpagina.

 

Meer groen om ons heen

Door de klimaatverandering wordt het in de zomer sneller warm, kan water bij hevige regenbuien niet goed worden afgevoerd en zijn er minder vogels en bijen. De gemeente Maastricht wil groen toevoegen in de stad, maar ook helpen om uw eigen tuin, dak of balkon te vergroenen. 

Met de Uit je Dak Prijs 2020 zet de gemeente inwoners met een groen dak, een groen balkon of een geveltuintje in het zonnetje. Zo willen we andere Maastrichtenaren inspireren hun huis te vergroenen en te verduurzamen. Dat draagt bij aan klimaatbestendigheid, leefbaarheid en het vergroten van de biodiversiteit in de stad én het gaat hittestress tegen.

De gemeente Amsterdam organiseert het project al langer. Zij inspireerden ons om ook een Maastrichtse variant in het leven te roepen.