gevel met stokroos

Uit je Dak Prijs 2020

Heb jij het duurzaamste dak, balkon of geveltuintje van Maastricht? Ben jij net als de meeste inwoners van Maastricht noodgedwongen meer thuis dan normaal? Gebruik deze tijd voor het vergroenen van je dak of balkon of maak een geveltuintje. Meer planten en bloemen zijn niet alleen mooi, je helpt ook nog eens overtollig regenwater op te vangen en doet iets goeds voor bijen, insecten en vogels. En je maakt kans op 1 van de 5 tegoedbonnen van 125 euro.   

Meer groen om ons heen

Door de klimaatverandering wordt het in de zomer sneller warm, kan water bij hevige regenbuien niet goed worden afgevoerd en zijn er minder vogels en bijen. De gemeente Maastricht wil groen toevoegen in de stad, maar ook helpen om uw eigen tuin, dak of balkon te vergroenen. 

Met de Uit je Dak Prijs 2020 zet de gemeente inwoners met een groen dak, een groen balkon of een geveltuintje in het zonnetje. Zo willen we andere Maastrichtenaren inspireren hun huis te vergroenen en te verduurzamen. Dat draagt bij aan klimaatbestendigheid, leefbaarheid en het vergroten van de biodiversiteit in de stad én het gaat hittestress tegen.

De gemeente Amsterdam organiseert het project al langer. Zij inspireerden ons om ook een Maastrichtse variant in het leven te roepen.

Contact

Heb je vragen over dit project? uitjedak [at] maastricht.nl (Neem contact met ons op).