Winnaars Uit je Dak Prijs 2020

Van 24 tot en met 30 augustus konden inwoners van Maastricht stemmen voor de publiekprijs. Een deskundige jury heeft 4 prijzen toegekend voor het duurzaamste dak, balkon, terras en geveltuin. In totaal waren er 5 prijzen te winnen ter waarde van  125,- euro.  Er waren veel verschillende soorten inzendingen en het maken van een goede vergelijking was vaak lastig. Daarom is er besloten om - naast de 5 andere prijzen -  nog 3 (kleinere) aanmoedigingsprijzen te verdelen.

De publieksprijs: Ambyer Oase

In de periode 24 tot en met 30 augustus kon er gestemd worden voor de publieksprijs. Er zijn in totaal 687 unieke stemmen uitgebracht en de winnaar met 69 stemmen is Ambyer Oase.

Hergebruik, flora & fauna, klimaatbestendigheid, waterbergend en chillplek: gelukkig is deze oase geen fata morgana in Amby!

De juryprijzen

De 4 winnaars van de juryprijzen per categorie zijn:

3 aanmoedigingsprijzen

Er waren veel verschillende soorten inzendingen en vergelijking was vaak lastig. Daarom is er besloten om -naast de 5 andere prijzen-  nog 3 (kleinere) aanmoedigingsprijzen te verdelen. Die prijzen gaan naar:

Tot slot

De jury is blij met de inzendingen voor de Uit je Dak Prijs 2020. De creativiteit en liefde die de inzenders in hun daken, balkons, geveltuinen en dakterrassen stoppen, spatten ervan af. De enthousiasmerende en inspirerende verhalen waren een cadeau voor de jury om te lezen. De inzendingen laten zien hoe je soms eenvoudig een bijdrage kan leveren aan vergroening en verduurzaming.

Op dit moment evalueert de gemeente hoe het dit jaar is gegaan. We weten nog niet of er volgend jaar weer een Uit je Dak Prijs komt. Als die er wel komt, laten we dat weten via de gemeentelijke nieuwsbrief en onze Facebookpagina.