Wettelijke publicaties

De weekkrant VIA Limburg wordt vanaf 1 januari 2020 niet meer huis-aan-huis bezorgd. Daardoor valt ook de wekelijkse pagina met gemeenteberichten niet meer op uw deurmat. Al sinds 2014 zijn alle gemeentes wettelijk verplicht om nieuwe verordeningen of aanpassingen in hun verordeningen digitaal bekend te maken. Hieronder vindt u hoe u de verschillende wettelijke informatie kunt raadplegen.

Waar vind ik de gemeenteberichten?

U kunt onze wettelijke publicaties online bekijken. Of abonneer u op onze nieuwsbrief voor inwoners. Zo blijft u op de hoogte van belangrijke informatie voor inwoners. Bijvoorbeeld gewijzigde ophaaldagen van afval, wegafsluitingen, nieuwe subsidies, vergunningsaanvragen en bekendmakingen en meer. 

Wilt u alleen een e-mail ontvangen voor vergunningen en meldingen bij u in de buurt? Meld u dan aan voor de e-mailservice vergunningen en meldingen openbare ruimte. Op www.overheid.nl kunt u zich ook abonneren op een e-mailservice waarbij u wordt geïnformeerd over nieuwe of aangepaste verordeningen in de gemeente Maastricht. Zo weet u zeker dat u geen enkele bekendmaking zult missen.

Officiële bekendmakingen

U vindt de bekendmakingen van de gemeente Maastricht op www.officielebekendmakingen.nl onder het kopje Gemeenteblad. Deze bekendmakingen zijn juridisch bindend.

Lokale regelgeving

De lokale tekst van onze actuele lokale regelgeving vindt u op www.overheid.nl. In tegenstelling tot de teksten die u vindt in het Gemeenteblad, hebben de teksten die u hier vindt alleen een informatieve waarde en zijn ze niet juridisch bindend.