Wettelijke publicaties

We publiceren onze bekendmakingen van onder andere beleidsregels, aanwijzingsbesluiten of wijzigingen daarvan officieel via overheid.nl. 

Hoe blijf ik op de hoogte van gemeenteberichten?

Als u zich abonneert op onze nieuwsbrief voor inwoners blijft u op de hoogte van belangrijke informatie voor inwoners. Bijvoorbeeld gewijzigde ophaaldagen van afval, wegafsluitingen, nieuwe subsidies, vergunningsaanvragen, bekendmakingen en meer. 

Attenderingsservice

Op www.overheid.nl kunt u zich abonneren op een e-mailservice die u informeert over wettelijke bekendmakingen in Maastricht. U kiest zelf of u alleen de bekendmakingen in uw buurt of voor heel Maastricht ontvangt. Zo weet u zeker dat u geen enkele bekendmaking mist.

Abonneren

Ga naar https://www.overheid.nl/attenderingsservice  

  1. Vul uw e-mail, adres, huisnummer in.
  2. Kies welk soort berichten u wilt ontvangen? Advies: alle 4.
  3. Kies een straal rondom uw woning (hoe groter, hoe meer berichten).
  4. Kies van welke overheidsorganisaties u berichten wilt ontvangen. Advies: kies alle.
  5. Bevestig en wacht op de bevestigingsmail. Bevestig via de link in die mail dat u berichten wilt ontvangen van overheid.nl.

Officiële publicaties

U vindt de publicaties van de gemeente Maastricht op www.officielebekendmakingen.nl onder het kopje Gemeenteblad. Op die site vindt u onder het kopje Staatscourant ook de bekendmakingen van onder andere verkeersbesluiten en de kennisgevingen over ruimtelijke plannen.

Lokale regelgeving

De lokale tekst van onze actuele lokale regelgeving vindt u op www.overheid.nl onder Wettenbank (lokaal). In tegenstelling tot de teksten die u vindt in het Gemeenteblad, hebben de teksten die u hier vindt alleen een informatieve waarde en zijn ze niet juridisch bindend.