Wettelijke publicaties

VIA Limburg was tot 1 januari 2020 het officiële kanaal voor het publiceren van bekendmakingen van onder andere beleidsregels, aanwijzingsbesluiten of wijzigingen daarvan. Omdat de VIA Limburg niet meer huis-aan-huis wordt bezorgd, heeft de gemeenteraad besloten dat de gemeente vanaf 1 januari 2020 die bekendmakingen officieel publiceert via overheid.nl. Wel blijft de VIA beschikbaar bij 60 uitgiftepunten. De gemeente publiceerde de bekendmakingen tot en met maart 2020 nog in de VIA Limburg en op deze website. 

Hoe blijf ik op de hoogte van gemeenteberichten?

Als u zich abonneert op onze nieuwsbrief voor inwoners blijft u op de hoogte van belangrijke informatie voor inwoners. Bijvoorbeeld gewijzigde ophaaldagen van afval, wegafsluitingen, nieuwe subsidies, vergunningsaanvragen, bekendmakingen en meer. 

Attenderingsservice

Op www.overheid.nl kunt u zich abonneren op een e-mailservice die u informeert over wettelijke bekendmakingen in Maastricht. U kiest zelf of u alleen de bekendmakingen in uw buurt of voor heel Maastricht ontvangt. Zo weet u zeker dat u geen enkele bekendmaking mist.

Abonneren

Ga naar https://www.overheid.nl/attenderingsservice  

  1. Vul uw e-mail, adres, huisnummer in.
  2. Kies welk soort berichten u wilt ontvangen? Advies: alle 4.
  3. Kies een straal rondom uw woning (hoe groter, hoe meer berichten).
  4. Kies van welke overheidsorganisaties u berichten wilt ontvangen. Advies: kies alle.
  5. Bevestig en wacht op de bevestigingsmail. Bevestig via de link in die mail dat u berichten wilt ontvangen van overheid.nl.

Officiële publicaties

U vindt de publicaties van de gemeente Maastricht op www.officielebekendmakingen.nl onder het kopje Gemeenteblad. Op die site vindt u onder het kopje Staatscourant ook de bekendmakingen van onder andere verkeersbesluiten en de kennisgevingen over ruimtelijke plannen.

Lokale regelgeving

De lokale tekst van onze actuele lokale regelgeving vindt u op www.overheid.nl onder Wettenbank (lokaal). In tegenstelling tot de teksten die u vindt in het Gemeenteblad, hebben de teksten die u hier vindt alleen een informatieve waarde en zijn ze niet juridisch bindend.