Adrienne Foppen

Adrienne Foppen

Trouwambtenaar

Adrienne Foppen

Leuk dat jullie voor jullie huwelijk Maastricht als trouwstad hebben gekozen. Als Maastrichtse in hart en nieren ben ik bijzonder trots op mijn mooie, sfeervolle en bourgondische stad. Ze zal hopelijk aan jullie dag, naast mijn bijdrage, zeker dat extra kleine bijzondere tintje geven.

Speciale dag…

Laat ik me even voorstellen: mijn naam is Adrienne en ik ben sinds 2001 buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand. Nog steeds vind ik het bijzonder om deel te mogen uitmaken van een dag die voor jullie als bruidspaar heel speciaal is.

Jullie dag!

Tijdens een kennismakingsgesprek 3 weken voor de grote dag, bespreken we samen hoe we invulling geven aan de ceremonie: jullie vertellen mij jullie verhaal en vervolgens ga ik aan de slag en maak ik op basis van de input een toespraak. Die toespraak is mijn interpretatie van jullie verhaal, maar daarin sta ik altijd open voor specifieke wensen van de kant van het bruidspaar: formeel, informeel; met mij kunnen jullie alle kanten op. Het is jullie dag.

Open en ontspannen gesprek

Vragen die in het gesprek aan bod komen gaan over wie jullie zijn als persoon, hoe jullie in het leven staan, wat het betekent om deze stap te zetten en hoe jullie de toekomst voor ogen zien. Het gesprek is open en ontspannen.

Trouwen in het Mestreechs

Ik kan jullie trouwen in het Nederlands en in het Mestreechs. Het jawoord kunnen jullie elkaar ook in het Duits en in het Engels geven.