Trudy Dreesen

Trudy Dreesen

Trouwambtenaar

Trouwambtenaar Trudy Dreesen

Toen ik zelf trouwde zo’n 30 jaar geleden vond men het burgerlijk huwelijk vaak maar bijzaak: er werd veel meer aandacht besteed aan de kerkelijke inzegening. Door de jaren heen is er toch wel het een en ander veranderd. Veel mensen trouwen niet meer voor de kerk. Daardoor is het burgerlijk huwelijk steeds belangrijker geworden. Er wordt ook veel meer aandacht aan het burgerlijk huwelijk besteed; niet alleen door het stel dat gaat trouwen, maar ook door de ambtenaar die het huwelijk voltrekt.

Alleen maar leuker!

Een positieve verandering als je het mij vraagt vooral omdat ik als buitengewoon ambtenaar van burgerlijke stand (BABS) ook veel meer kan betekenen voor het bruidspaar. Mijn rol is er alleen maar leuker op geworden.

Werk? Nee hobby!

Ik vind het na al die jaren en een paar honderd huwelijken nog steeds als een grote eer dat ik dit leuke werk mag doen. Ik zie deze taak ook meer als een leuke hobby dan als werk.

Jullie wensen

Op een paar vakantieweken per jaar na, sta ik de grootste tijd van het jaar voor jullie klaar om jullie huwelijk te voltrekken. Als jullie in ondertrouw zijn gegaan, maak ik een afspraak met jullie. Samen bespreken we dan jullie wensen en verwachtingen. Die komen dan terug in de ceremonie. Zo krijgt jullie huwelijksvoltrekking een persoonlijk tintje.

Klant is koning

Alhoewel het voltrekken van een huwelijk een serieuze aangelegenheid is - we zijn met de wet bezig - vind ik het belangrijk dat de ceremonie niet te stijf en formeel is. Een persoonlijke insteek, gezelligheid, romantiek en vooral ook humor staan bij mij hoog in het vaandel bij een huwelijksvoltrekking. Voor mij geldt dan ook bij een huwelijk : 'klant is koning’.

Verantwoordelijkheid

Als ambtenaar ben ik volledig verantwoordelijk voor de regie op de huwelijksvoltrekking. Ik zie het daarom ook als mijn verantwoordelijkheid om altijd ruim van tevoren aanwezig te zijn om te controleren of alles naar afspraak geregeld is. Een huwelijksvoltrekking is voor mij geslaagd als ik de gezichten van 2 tevreden mensen tegenover me zie.

Over mij

Mijn passie is Spanje en de Spaanse taal. Daarom voltrek ik naast de andere huwelijken ook de Spaanstalige huwelijken in de gemeente Maastricht. Ik ben er trots op dat ik dit mag doen voor een bruidspaar. Daarnaast zijn mijn hobby's motorrijden en schilderen.