Stemmen vanuit het buitenland

Woont of verblijft u tijdelijk in het buitenland? En wilt u stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021? Registreer u dan tijdig als kiezer buiten Nederland. Bent u voor werk, studie of vakantie buiten Nederland? Dan kunt u stemmen per brief of iemand machtigen om voor u in Nederland te stemmen. Woont u in de grensregio of bent u op de dag van de verkiezingen in Nederland, dan kunt u met een kiezerspas zelf stemmen bij een Nederlands stembureau. 

U woont in het buitenland

Als u in het buitenland woont en uw stem wilt uitbrengen moet u zich eenmalig registreren als kiezer buiten Nederland. Dat kan online tot 3 februari 2021 via de website van de gemeente Den Haag. Na uw registratie ontvangt u voortaan automatisch uw stemdocumenten voor alle verkiezingen. U kunt dan:

  1. zelf stemmen per brief
  2. zelf stemmen met een kiezerspas in een Nederlandse gemeente of op Bonaire, Sint Eustatius of Saba
  3. iemand machtigen om voor u in Nederland te stemmen (volmacht)

Meer informatie over stemmen als geregistreerd kiezer buiten Nederland vindt u op de website van de gemeente Den Haag

U verblijft tijdelijk in het buitenland

Bent u tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 tijdelijk in het buitenland. Bijvoorbeeld voor werk, studie of vakantie? En staat u ingeschreven in een Nederlandse gemeente of in Bonaire, Sint Eustatius of Saba? Dan kunt u: 

  1. zelf stemmen per brief: vraag een briefstembewijs aan via de website van de gemeente Den Haag
  2. iemand machtigen om voor u in Nederland te stemmen

Meer informatie over stemmen als u tijdelijk in het buitenland verblijft, vindt u op de website van de gemeente Den Haag.