Vernieuwing winkelcentrum Brusselse Poort

Het winkelcentrum in Brusselse Poort krijgt een make-over en wordt uitgebreid. Bestaande winkels krijgen een modernere look en er komen nieuwe winkels bij. De bestaande parkeerterreinen worden heringericht en er komt een nieuwe parkeergarage bij. De herinrichting van de openbare ruimte en de komst van nieuwe horecaconcepten en terrassen maken tot slot in 2021 van het winkelcentrum een aantrekkelijke plek voor zowel de inwoners van Maastricht-West als onze buren.
Schets vernieuwing winkelcentrum Brusselse Poort

De huidige ondernemers in het winkelcentrum hebben al enige tijd aangegeven behoefte te hebben aan vernieuwing en uitbreiding van het centrum. Op die behoefte speelt HB Capital, eigenaar van het winkelcentrum, met deze grootschalige vernieuwing en modernisering in.

In fases

De verbouwing en uitbreiding van het winkelcentrum verloopt in fases zodat de winkels gewoon open kunnen blijven. 2 april 2019 begon fase 1: de verwijdering van de glazen kap bij de entree van het winkelcentrum aan de Artsenijstraat. Als alles volgens planning verloopt wordt het volledig vernieuwde centrum in 2021 opgeleverd.

Het gebied

Het plangebied Winkelcentrum Brusselse Poort grenst aan de Dokter Bakstraat (zuidzijde), de Artsenijstraat (oostzijde) en Eenhoornsingel (westzijde). Onderdeel van de werkzaamheden is ook de verlegging van de Artsenijstraat zodat parkeren aan de Artsenijstraat en het Mercatorplein makkelijker wordt. Ook de toegankelijkheid van het winkelcentrum voor voetgangers en fietsers wordt verbeterd.

De rolverdeling

HB Capital realiseert de uitbreiding van het winkelcentrum en de bijbehorende parkeervoorzieningen. De gemeente Maastricht zorgt voor de verlegging van de Artsenijstraat.

Meer informatie

Meer informatie vindt u opĀ https://brusselsepoort.nl/verbouwing