Victor de Stuersprijs naar Integraal Kindcentrum De Geluksvogel

Wethouder Jack Gerats heeft op 8 september de vakjuryprijs en de publieksprijs van de Victor de Stuersprijs 2017 uitgereikt aan Misak Terzibasiyan van UArchitects uit Eindhoven voor het ontwerp van de nieuwbouw van het Integraal Kindcentrum De Geluksvogel in Limmel.

De jury koos voor dit project na bezoeken aan 9 genomineerde projecten en gesprekken met de betrokken opdrachtgevers en architecten. Voor de publieksprijs konden geïnteresseerden stemmen op een van de 9 genomineerden. In totaal brachten 2480 mensen hun stem uit. Ruim een kwart van de stemmen ging naar het Kindcentrum De Geluksvogel. Lees het juryrapport Victor de Stuersprijs 2017. Lees de voordracht van Frans Budé over de publieksprijs. 

 

Over de Victor de Stuersprijs

De Victor de Stuersprijs wordt om de 2 jaar door de gemeente Maastricht uitgereikt. Deze prijs is voor een architect, opdrachtgever of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt bij de instandhouding van het cultureel erfgoed of bij de bevordering van de stedenbouwkundige of architectonische kwaliteit in de gemeente Maastricht. Lees meer over Victor de Stuers