Kantoor Elisabeth Strouven Fonds - Abtstraat 3

Doelstelling van het Elisabeth Strouven Fonds is hulp en bijstand verlenen aan het welzijn en ontwikkeling van burgers en samenleving in Maastricht en omstreken. De huisvesting van het kantoor is gerealiseerd als energieneutrale herbestemming van een monument en ingericht als tentoonstellingsruimte, podium, vergaderlocatie en kantoorruimte.

Architectenbureau: SatijnPlus

Architect: Harold Janssen

Motivatie van de vakjury

  • Zorgvuldige herbestemming met respect van het bestaande monumentale gebouw
  • Krachtige upgrading van de eerder gerealiseerde nieuwbouwvleugel
  • Het interieur is inventief, inhoudsvol en harmonisch gedetailleerd
  • Extra aandacht voor het duurzaamheidsaspect: de klimaatinstallaties met zorgvuldige kwaliteitsnorm voor restauraties en renovaties
  • Waardevol en betekenisvol tuinontwerp