Kindcentrum De Geluksvogel - Balijeweg 101

Een nieuw onderwijsconcept dat digitaal lesgeven combineert met beweging, natuur en duurzaamheid is de basis voor de architectuur van dit schoolgebouw. Vrije beweging door het gebouw, licht, ruimte en frisse lucht zorgen voor een aangenaam verblijf en een optimale omgeving om onderwijs te geven. Hoge scores worden behaald door de toepassing van materialen die een energieneutraal gebouw opleveren. De wijken Nazareth en Limmel worden door de positie van de school op een op inhoudelijke wijze verbonden.

Architectenbureau: UArchitects

Architect: Misak Terzibasiyan  

Motivatie van de vakjury

  • Nieuwbouw is gebaseerd op een helder architectonisch concept
  • De ruimtelijke indeling voldoet optimaal aan het beoogde gebruik, dankzij een  zorgvuldige ruimtelijke en praktische vertaling van het programma van eisen 
  • De flexibel in te delen lokalen dragen in ruime mate bij aan het optimaal benutten van het beschikbare ruimte
  • Zorgvuldig gedetailleerd en origineel materiaal en kleurgebruik hetgeen er mede voor zorgt dat het gebouw een sterke identiteit en uitstraling verkrijgt
  • Extra aandacht voor duurzaamheid
  • Het gebouw fungeert mede als huisvesting voor andere sociale wijkvoorzieningen als  generator voor de twee buurten Nazareth en Limmel