Monumentale Appartementen - Grote Looiersstraat 22 en 24

In een groot monumentaal herenhuis aan de Grote Looiersstraat heeft architect Marco Scheren van architecten bureau HVNA een viertal appartementen gerealiseerd. Op de begane grond en eerste verdieping zijn twee familieappartementen ingericht en op de tweede verdieping en in het aangrenzende poortgebouw zijn twee gastenverblijven gerealiseerd. In de nieuw ingerichte tuin werd een nieuw paviljoen gebouwd voor gemeenschappelijk gebruik met een fitness- en ontspanningsruimte.

Architectenbureau: HVN Architecten

Architect: Marco Scheren

Motivatie van de vakjury

  • Inventieve herindeling van het gebouw in 4 appartementen met respect voor het monument
  • Maximaal gebruik van de bestaande ruimtelijke indeling
  • De sanitaire units zijn een geslaagde ingreep die het monument beschermt voor alle installatie-ingrepen  
  • Aandacht voor duurzaamheid door oa gebruik van driedubbele beglazing in alle buitenkozijnen
  • Geslaagd tuinontwerp met bijzonder tuinhuis voor collectief gebruik
  • Door eigentijdse vormgevingsconcept en optimaal uniform materiaalgebruik heeft het tuinhuis een eigen uitstraling gekregen