Uitbreiding Maastricht UMC+ - Verheylaan 10

De uitbreiding voor het Maastrichts academisch ziekenhuis werd gerealiseerd door het architectenbureau Architecten aan de Maas. Het gebouw heeft de hoogste kwalificatie voor duurzaam bouwen. De nieuwe vleugel biedt plaats aan een nieuw logistiek centrum, een MRI- centrum met 5 MRI’s, poliklinieken voor moeder en kind, 12 operatiekamers, een recovery, dagcentrum, kantoren, archief en laboratoria. Alle nieuwe functies in de nieuwbouw zijn op alle niveaus met loopbruggen  in het atrium verbonden met de bestaande AZM-gebouw.

Architectenbureau: Architecten aan de Maas

Architect: Han Westelaken

Motivatie van de vakjury

  • Succesvolle uitvoering van een hoogst gecompliceerde opgave. Het complexe, gespecialiseerde programma is op een geraffineerde manier vertaald in een overzichtelijk en helder architectonisch concept
  • Het gebouw heeft qua programma en ruimtelijkheid een optimale verbinding met de aansluitende bestaande vleugel verkregen
  • Er is een optimale menselijke maat gezocht in relatie tot de omvangrijke medisch-technische voorschriften
  • Het project is te prijzen als logistiek model
  • In de gevel zijn op inventieve wijze panelen aangebracht die er mede voor zorgen dat er zo optimaal mogelijk gebruik kan worden gemaakt van energie zuinige huishouding