Wie helpt je als je te maken krijgt met seksuele intimidatie of ongewenst seksueel gedrag?

Wanneer je ongewenst betast wordt of wordt nagefloten op straat kun je dit als intimiderend, onveilig en ongewenst ervaren.

Ook kan het zijn dat jij of iemand die je kent te maken krijgt met ongewenst seksuele intimiteiten zoals aanranding, verkrachting, misbruik of incest. Er zijn veel organisaties en professionals in de stad die je kunnen helpen als je hulp nodig hebt na zo'n ervaring. Maar waar vind je ze? In het overzicht 'Samen sterk tegen seksuele grensoverschrijding' hebben wij de organisaties in kaart gebracht. Je ziet wie ze zijn, wat ze voor je kunnen doen en hoe je met hen in contact komt. Maak het bespreekbaar, je staat er niet alleen voor.

Campagne Ben je oké?

“Ben je oké?” Met die vraag maak je in het nachtleven ongewenst seksueel gedrag bespreekbaar. Want ruim de helft van de vrouwen en een op de vijf mannen krijgt in zijn leven te maken met seksueel gedrag tegen hun wil. Ook Maastricht steunt de landelijke campagne benjeoke.nl die in oktober 2018 van start ging. Wil je weten welke instanties jou kunnen helpen als je er toch mee te maken krijgt? Kijk dan in het overzicht 'Samen sterk tegen seksuele grensoverschrijding'. Je vindt het overzicht verderop op deze pagina.