Subsidieregeling energiebesparing VvE

Maak uw meerjarenonderhoudsplan compleet. Laat een energiescan uitvoeren door een erkende adviseur en weet waar uw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan besparen op energie. VvE’s kunnen tot  10 december 2021 subsidie aanvragen voor het laten uitvoeren van een duurzaam energieadvies van het VvE-gebouw. De subsidie geldt voor een VvE met gemiddeld 45 particuliere woningeigenaren en bedraagt maximaal € 5.000,- per VvE.

Aanvragen

De subsidie dekt de kosten voor inhuur van een energieadviseur en de uitvoering van een energiescan door de adviseur met als doel verduurzaming van de woningen. Vaak is het energieadvies een onderdeel van het meerjarenonderhoudsplan van een VvE.

U kunt de subsidie tot 10 december 2021 aanvragen door het aanvraagformulier te downloaden en ingevuld te mailen naar  post [at] maastricht.nl 

Meesturen bij uw aanvraag

  • Ondertekende offerte voor het uitvoeren van een energieadvies door een EPA-W-adviseur
  • Uittreksel van de Kamer van Koophandel dat aangeeft dat het hier een VvE betreft

Voorwaarden

  • Het energieadvies wordt opgesteld door een erkende energieadviseur
  • Het advies wordt uitgevoerd door de VvE
  • De subsidie kan 1 keer worden aangevraagd en bedraagt maximaal € 5.000,-
  • Verder wordt de VvE gevraagd om samen met gemeente Maastricht een Maastrichts Energie Akkoord te ondertekenen. Dit is de concrete duurzame activiteiten tussen gemeente Maastricht en de betreffende VvE om energieverbruik te reduceren en minder CO2 uit te storen en meer duurzame energie op te wekken.

Let op!

Voor deze subsidieregeling is 100.000 euro gereserveerd. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Dus het is verstandig om er snel bij te zijn.